fragment gemist

Loiza Lamers over herseninfarct bij 'Late Night': 'Ik vertrouwde m'n lichaam niet meer'

Loiza Lamers over herseninfarct bij 'Late Night': 'Ik vertrouwde m'n lichaam niet meer'

Vorige maand kreeg model Loiza Lamers (22) een herseninfarct. Gisteravond bij ‘RTL Late Night’ (RTL4) vertelde ze hoe het nu met haar gaat. 

| Kirsten Zijderveld

Ook legt ze uit dat de kans heel klein is dat ze het nog een keer krijgt.

Lees ook
Model Loiza Lamers (22) weer thuis na herseninfarct

Vertrouwen kwijt
Na het herseninfarct was Loiza de eerste drie dagen het vertrouwen in haar lichaam helemaal kwijt, vertelt ze. Maar daarna was ze er klaar mee. “Ik kan erin blijven hangen of ik kan het achter me laten. Als het gebeurt, gebeurt het. Daar kan ik nu bang over zijn, maar daar wordt het leven niet leuker van.”

‘Onwijs knallende hoofdpijn’
Ook vertelt Loiza hoe ze merkte dat er iets goed mis was. Het gebeurde toen ze aan het sporten was. “Ik had ineens onwijs knallende hoofdpijn en moest al snel m’n handen tegen m’n slapen duwen omdat ik niet meer kon.”

Lees ook
Model Loiza Lamers heeft geen blijvende schade opgelopen na herseninfarct

‘Bad luck’
De vrouwelijke hormonen die het transgendermodel slikt geven tot drie keer meer stollingsverschijnselen in het bloed, legt ze uit. “Maar de artsen zeiden dat het waarschijnlijk gewoon bad luck is. Ze zijn het nog aan het onderzoeken.”

Toekomst
Loiza vertelt dat ze veel plannen heeft voor de toekomst en ook gaat kijken of ze wellicht acteerwerk kan gaan doen, omdat ze dat al langer wil. En meedoen aan Dance Dance Dance lijkt haar ook wel wat. De steun van dj Don Diablo, die ook te gast is, heeft ze in ieder geval: hij biedt zich aan als danspartner (en bedenkt zich daarna).

‘Dat raakt me’
De dj, die trouwens een heerlijke mashup maakte van de grootste hits van 2017, was eerder in de uitzending erg geraakt toen Paul de Leeuw Het Wonder zong van Toon Hermans. Met een brok in zijn keel zei hij: “Normaal luister je naar de melodie, en als je iets meegemaakt hebt in je leven hoor je ineens de tekst. Als ik Paul hoor zingen doet me dat heel erg denken aan m’n vader, en dat raakt me heel erg.”

Bekijk de hele aflevering van RTL Late Night hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser