Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Linda de Mol over 15 jaar taboes én humor: 'Wij blijven op een brutale manier naar dingen kijken'

Linda de Mol over 15 jaar taboes én humor: 'Wij blijven op een brutale manier naar dingen kijken'

LINDA. viert feest en dus was Linda de Mol te gast in ‘Pauw’ om te praten over vijftien jaar bladen maken, en álles wat daarbij komt kijken. In de loop der jaren is er veel veranderd, zo constateerde ze aan de hand van de meest spraakmakende covers. 

| Belinda Janssen

Linda heeft de tijden zien veranderen en dat heeft grote gevolgen voor haar eigen magazine: “Veel dingen waren toen leuk, maar zouden nu écht niet meer kunnen.”

Weg met dat tuttige imago

Relaties, sex, kinderen, homoseksualiteit, plastische chirurgie. Zomaar wat onderwerpen die in vijftien jaar LINDA. door Linda de Mol uit de taboesfeer zijn gehaald in haar magazine, te beginnen bij haar eigen editorial. Ze vertelde Jeroen Pauw dat die column voor haar destijds dé manier was om van haar wat tuttige imago af te komen, dat ze als tv-presentatrice van spel- en trouwshows had opgebouwd. “Ik vind het leuk om dingen naar voren te brengen die niemand van mij kent.”

Geen zin? Dan máák je maar zin

En dat deed ze dan ook, en gaf daarbij vaak meer prijs van haar privéleven dan mensen van haar gewend waren. Zo gaf Monique van de Ven haar ooit het advies om ‘zin te maken’ om zo een ingedut sexleven nieuw leven in te blazen, wat resulteerde in een veelbesproken column. Linda: “Dat werd toen heel positief ontvangen, maar als ik dat nu zou zeggen… het is nu een heel andere tijd en een heel andere situatie. Wat toen kon, kan nu soms niet meer. We willen wel met onze tijd meegaan.”

Taboes doorbreken met Linda de Mol

Haar editorials zorgden wel vaker voor ophef. Zo schreef Linda ooit een grappig stukje over haar borsten. Linda: “Ik schreef vol zelfspot dat ik blij was dat ze er nog een beetje gezellig bijstonden, misschien hooguit een centimeter of vier lager. Dan werd ik door de Duitse bladen gebeld hoe ik dat zo precies wist, die vier centimeter. Ik denk dan: neem het niet zo serieus.” Wat wél serieus behandeld wordt, is hoe de huidige maatschappij wordt weerspiegeld in het blad. Linda: “We blijven altijd op een brutale, open manier naar de dingen kijken, en we doorbreken wel eens een taboetje. We hebben bijvoorbeeld een diversiteitscommissie ingeschakeld. Dat vind ik wel belangrijk.”

Lees ook
Dit is ‘m dan: dé jubileumcover van LINDA.171  ‘Feestje’

Lachen tijdens het LINDA.festival

Zelfspot is een belangrijk element van het succes van het blad, zegt Linda. Voor het feestnummer 171 werd niemand minder dan cabaretier Peter Pannekoek ingeschakeld voor een nietsontziende roast. Ook tijdens het LINDA.festival, dat dit weekend plaatsvindt, is er heel wat te lachen. “Via Lexa hebben we vrijgezelle mannen uitgenodigd en je kunt er erotisch borduren. Nee, ik heb dat nog nooit gedaan.” In de studio zat overigens ook nog een onverwachte gast die zichzelf spontaan voor een LINDA.cover aanbood: een heuse robot.

Bekijk het fragment hier:

De hele aflevering van Pauw bekijk je hier

Lees ook
Hoofdredacteur Jildou van der Bijl over werken met Linda: ‘Het is écht een stoer vrouwenblad’

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LINDA. 15 JAAR | LEKKER KIJKEN | LINDA. 171 FEESTJE

Bron: NPO | Foto: Screenshot Pauw

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser