Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers diep onder de indruk van Laura (30) die bijna hetzelfde meemaakte als Anne Faber

Kijkers diep onder de indruk van Laura (30) die bijna hetzelfde meemaakte als Anne Faber

Ze werd van haar fiets getrokken, gewurgd en verkracht toen ze zestien jaar was. Laura vertelt openlijk haar verhaal bij ‘RTL Late Night’ (RTL4). 

| Kirsten Zijderveld

En er blijken beangstigend veel overeenkomsten te zijn met het drama rondom Anne Faber.

Lees ook
Michael P. officieel verdacht van moord en verkrachting Anne Faber

Fiets in het water
Laura’s verhaal begint bij het moment dat ze met vriendinnen naar huis fietste na een hockeytraining. Het laatste stukje moest ze alleen. “En toen haalde hij me in. Hij greep me bij m’n nek, ik had m’n hockeystick in m’n linkerhand, dus begon meteen met hem te vechten.” De dader gooide Laura’s fiets in het water en ze kon geen kant meer op.

‘Ik ga je vermoorden’
Ze probeerde zich te verweren en schreeuwde, in de hoop dat iemand haar zou horen. “Ik lag met m’n rug op de grond, hij zat bovenop mij, hij wurgde me en zei: ‘Ik ga je vermoorden’. Toen ik geen lucht meer kreeg en geen geluid meer kon maken dacht ik: ik ga me niet meer verzetten. Ik wil hier gewoon levend uitkomen.” Daarna is Laura verkracht en mocht ze op een gegeven moment toch ineens gaan.

‘Beiden toonden geen berouw’
De situatie van de dader lijkt sprekend op die van Michael P., die verdacht wordt Anne Faber verkracht en vermoord te hebben. Humberto zet een aantal gelijkenissen op een rijtje: “Beiden gebruikten cocaïne, beiden verkrachtten meerdere meisjes, beiden gebruikten daarbij geweld, beiden dreigden met moord, beiden pleegden herhaaldelijk gewelddadige berovingen, beiden toonden geen berouw, beiden wilden absoluut geen tbs en werkten dus ook niet mee aan onderzoek in het Pieter Baan Centrum, beiden kregen in hoger beroep een lagere straf, beiden kwamen vervroegd vrij.”

‘Ik voelde onwijs met haar mee’
Het nieuws over Anne Faber kwam voor Laura heel dichtbij, omdat ze zich zo in haar verhaal herkent. Ze komt ook uit Utrecht, net als Anne, en ze hebben gemeenschappelijke vrienden. “Toen bekend werd dat ze ook verkracht was, voelde ik onwijs met haar mee. Ik ben zó verdrietig voor haar, en dan besef ik pas dat ik dat ook heb meegemaakt.” Laura roept de regering op het systeem te veranderen, “want als iemand trots is op wat-ie heeft gedaan en er een groot risico is dat het weer gaat gebeuren, dan moet zo iemand in de gaten gehouden worden.”

‘Alleen maar respect voor Laura’
Kijkers zijn diep onder de indruk van Laura’s verhaal en de moedige manier waarop ze het vertelt.

Bekijk de hele aflevering van RTL Late Night hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen
Advertorial

Ho, ho, ho, wat handig: met deze interieur-tips stoom je je huis klaar voor de kerstdagen

Weet jij na het optuigen van de kerstboom nooit meer precies wat je verder nog kunt doen om de kerstsferen in huis te halen zonder dat je woonkamer meteen in een stilstaande kermis verandert? 

Lees dit ook even

Please update your browser