Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Allerlaatste gesprek met Gerrianne (17) zorgt voor 'heftigste aflevering Over Mijn Lijk tot nu toe'

Allerlaatste gesprek met Gerrianne (17) zorgt voor 'heftigste aflevering Over Mijn Lijk tot nu toe'

‘Over mijn lijk’ is elke week weer een beetje afscheid nemen, en dat komt keihard binnen bij de kijkers. Gisteren zagen we hoe twee geliefde gezichten steeds verder wegglijden.

| Belinda Janssen

De ooit zo sterke Jermaine brengt zijn laatste tijd in een hospice door, en Gerrianne (foto) praat voor het allerlaatst met Valerio.

Lees ook
Een week voor haar verjaardag: Gerrianne (16) zoekt haar eigen grafsteen uit in ‘Over mijn lijk’

Enorme terugslag voor Jermaine
Jong sterven is al vreselijk, maar de aftakeling is misschien wel het allerergste. Niet alleen voor degenen die zelf de dood in de ogen zien, maar ook voor hun geliefden. Jermaine, die na zijn omstreden behandeling in Amerika opgeknapt leek te zijn, heeft een enorme terugslag gehad. En de vooruitzichten zijn inktzwart: hij wordt écht niet meer beter. Hij ligt in een hospice. Zijn vriendin constateert dat haar soulmate inmiddels niet meer in staat is om zijn eigen situatie te overzien: zijn kortetermijngeheugen is volledig verdwenen.

Laatste gesprek met Gerrianne
En dan de krachtige Gerrianne, die kanker in de weke delen van haar lichaam heeft. Ze heeft veel nagedacht over haar lot, het hiernamaals en de hereniging met haar geliefde opa. En nu is ze daar dichter bij dan ooit. Valerio brengt haar een bezoek en ze weten allebei dat het de állerlaatste keer zal zijn dat ze elkaar zullen zien. Valerio, de man die zo vaak treffende stiltes laat vallen maar ook telkens weer de juiste vragen stelt, heeft het overduidelijk moeilijk.

Lees ook
Hou het maar eens droog: de liefde spat ervan af tijdens afscheid van Eveline in ‘Over mijn lijk’

Op weg naar de hemel
Hij breekt bijna wanneer Gerrianne hém bedankt voor zijn gezelschap. “Ik heb echt een mooie tijd gehad.” Valerio: “Ik hoop dat wanneer je in de hemel komt, dat het daar precies zo is, als je denkt dat het is.” Twee dagen na dat laatste gesprek overlijdt Gerrianne, nog maar zeventien jaar jong. Ze wordt naast haar geliefde opa begraven.

Op Instagram deelde Valerio een foto van hem en Gerrianne:

Twitter pleit voor een prijs
De heftige aflevering raakt de kijkers recht in het hart. Veel Twitteraars vroegen zich af waarom dit programma nog altijd geen Televizier-Ring heeft gewonnen, vanwege de integere benadering van de programmamakers. Wie de afgelopen weken heeft gekeken, zal het daar ongetwijfeld mee eens zijn.

Bekijk het fragment met Gerrianne hier:

Jermaine is naar een hospice overgebracht, want het gaat niet goed met hem:

Het afscheid op Texel was liefdevol en emotioneel. Dag Daan:

Bekijk de hele aflevering van Over Mijn Lijk hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Over mijn lijk

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser