fragment gemist

Koppige buurvrouw drijft Dennis van der Geest tot wanhoop in 'BMDB'

Koppige buurvrouw drijft Dennis van der Geest tot wanhoop in 'BMDB'

Een burenruzie oplossen als één partij niet bereid is ook maar íets toe te geven, is lastig, zagen we gisteren in ‘Bonje met de Buren’ (SBS6). Vooral met een koppige buurvrouw als Mien.

| Jet Canneman

Dit tot grote frustratie van buurvrouw Margy en presentatoren Dennis van der Geest en Leontine Borsato.

Lees ook
Kijkers gaan los op Twitter bij ‘epische’ aflevering van ‘Rijdende Rechter’

Boom met emotionele waarde
De boom van Margy is waar het allemaal om draait in deze burenruzie. Deze staat volgens Mien te dicht op de erfscheiding waardoor zij last heeft van bloesem, besjes en blaadjes die de boom verliest. Maar de boom is van grote emotionele waarde voor Margy: het is het laatste cadeau wat haar vriend haar gaf voor zijn overlijden.

Spugen en schelden
Maar daar heeft Mien geen boodschap aan: “Dat kan me niet schelen, ik denk aan me eigen.” Het is duidelijk, die boom moet weg. En daarvoor gaat Mien ver, heel ver. Margy vertelt hoe Mien haar het leven zuur maakt. Zo loopt ze achter haar aan als ze de deur uitgaat en spuugt en scheldt ze.

Make-over van de schutting
Hier is dus heel wat bemiddeling bij nodig. Als gesprekken en therapie niet lijken te werken, worden de buurvrouwen op een verwendagje gestuurd, waar Mien eindelijk een beetje lijkt te ontdooien. Ondertussen wordt in Vianen de schutting aangepakt. Deze wordt verhoogd en er wordt gaas aangebracht zodat alle bloesem en blaadjes niet meer in de tuin van Mien vallen. Bij thuiskomt is Mien wel benieuwd naar de make-over: “Eens kijken wat je uitgevreten heb.”

Lees ook
Pling pling, boem boem: hierom vraagt Pepita Mr. Frank Visser om hulp

Mien blieft de nieuwe schutting niet
Maar de stemming slaat direct om als Mien ziet dat die verrekte boom er nog steeds staat. Die hele nieuwe schutting kan Mien gestolen worden. “Dat blad waait er toch nog steeds overheen jochie, daar heb je niks aan” bijt ze Dennis toe. Ook de bladblazer waar Dennis mee aan komt zetten valt niet in goede aarde bij Mien.

En Dennis heeft het gehad
En dan is Dennis er duidelijk helemaal klaar mee: “Luister, die boom kan niet worden verplaatst. Dan gaat ie dood, dat is onmogelijk.” Maar Mien is onverbiddelijk. Ze vindt dat Margy haar zin heeft gekregen en loopt boos naar binnen. “Zo hoeft het voor mij niet, het is goed met je.”

Geen gepest meer
Gelukkig is Margy wél blij met de schutting, al kan ze nauwelijks geloven dat Mien nog steeds ontevreden is. “Ik vind het heel jammer, een gemiste kans. Maar één ding is zeker: ik laat me nooit meer pesten door Mien.” Ondertussen vermaken kijkers zich kostelijk om Mien èn de ingehouden woede van Dennis:

Kijk de hele aflevering van Bonje met de Buren hier terug.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: KIJK | Foto: KIJK

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser