fragment gemist

Kijkers zijn helemaal weg van deze twee deelnemers uit 'Steenrijk, Straatarm'

Kijkers zijn helemaal weg van deze twee deelnemers uit 'Steenrijk, Straatarm'

Van een luxe leven in Saint-Tropez naar wonen in een portiekflat in Beverwijk met een krap budget: even slikken? Nee hoor, rasoptimisten Rogier en Frank hebben het helemaal naar hun zin.

| Jet Canneman

Ondertussen leeft alleenstaande moeder Sabine met haar drie kinderen in hun villa “als een God in Frankrijk”.

Lees ook
Hoe dit miljonairsgezin een week lang als straatarm gezin leeft

Luizenleventje
Rogier en Frank kunnen hun luxe leven in Zuid-Frankrijk leiden dankzij slimme investeringen in vastgoed van Frank, inmiddels gepensioneerd interieurontwerper. De twee vullen hun dagen met bezoekjes aan het strand, lunches en uitgaan met vrienden. Hoe anders is het leven van Sabine: ze woonde een jaar met haar gezin in een daklozenopvang vanwege geldproblemen. Nu ze een dak boven haar hoofd heeft, blijft het lastig om de eindjes aan elkaar te knopen.

Knetterdure snoepjes
Ze kan haar geluk niet op als de ruil hen helemaal naar Frankrijk brengt, waar ze van Rogier en Frank ook nog een creditcard tot haar beschikking krijgt om zich een week eens helemaal uit te leven. Dat lukt nog niet altijd even goed: als de kinderen voor een astronomisch bedrag snoep hebben geschept, sommeert ze hen onverbiddelijk de helft terug te leggen. En een rekening van 130 euro voor een paar hamburgers of een leuke strandtas van 140 euro? Sabine blijft het lastig vinden om zulke hoge bedragen uit te geven.

Lees ook
Deze steenrijke en straatarme mensen ruilen van leven en dat pakt voor iedereen positief uit

Afdingen in de kringloopwinkel
Ook in Beverwijk letten Rogier en Frank – met onverminderd enthousiasme – op de kleintjes. De heren hebben zichzelf de uitdaging gegeven om zoveel mogelijk geld van het weekbudget over te houden voor het gezin. Dat betekent keihard bezuinigen, iets waar ze wel de lol van inzien. Zo wordt er vrolijk afgedongen op de markt en in de kringloopwinkel, wat de twee met hun charme moeiteloos voor elkaar krijgen.

‘Geef ze aub een eigen serie!’
Frank en Rogier weten – ondanks het zeer krappe budget – ook nog het interieur van Sabine en haar gezin wat op te pimpen èn ze regelen een gezellig feestje voor de hele buurt bij hun thuis. Op Twitter is men helemaal lyrisch over het positieve stel en wordt er gevraagd of de twee niet een eigen reallifesoap kunnen krijgen:

Zie hier de reactie van Frank en Rogier als ze voor het eerst in hun tijdelijke huis in Beverwijk aankomen:

En bekijk hier vanaf minuut 1:06 de introductie van beide families:

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: SBS6 | Foto: SBS6

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser