Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers smullen van realityserie 'Het succes van de kringloopwinkel': 'Heerlijke tv'

Kijkers smullen van realityserie 'Het succes van de kringloopwinkel': 'Heerlijke tv'

In de kringloopwinkel kom je vaak de mooiste dingen tegen. Dat geldt niet alleen voor de spullen, maar ook voor de mensen die er werken.

| Belinda Janssen

In Het succes van de kringloopwinkel wordt duidelijk dat je gewoon even wat verder moet kijken dan de buitenkant: iedereen verdient een tweede ronde.

Lees ook
Vrouw laat zeldzame Apple-pc bij kringloopwinkel achter

Hartverwarmende realityserie
Schoonheid zit vaak in de kleine dingen. Dat geldt zeker voor Het succes van de kringloopwinkel, dat deze week bij VPRO te zien was. De hartverwarmende realityserie ging vooral over de mensen áchter de spullen, en dat concept viel goed bij de kijkers. Gisteren zagen dik een half miljoen Nederlanders de slotaflevering, waarbij de medewerkers en vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje werden gezet.

Liever geen stress
En een beetje ondersteuning kunnen ze wel gebruiken. Ook in de kringloopwinkels krijgen de medewerkers, die daar veelal met behoud van uitkering werken en soms niet functioneren in een reguliere werkomgeving, te maken met nieuwe regels waardoor ze efficiënter moeten werken. Dat veroorzaakt stress, maar geeft ook creativiteit: de vrijwilligers worden ingezet als model om een modeshow te lopen in hun ‘eigen’ winkelcollectie.

Cool op de catwalk
Anneke, Els, Wim en hun collega’s worden gekapt, geföhnd en in de mooiste kringloopkleding gehuld en lopen als volleerde mannequins over de geïmproviseerde catwalk. Magazijnwerker Wim oogt met zijn wapperende haren en strakgesneden pak opeens als een mannelijk topmodel. Ze krijgen advies waar zelfs übermodel Tyra Banks nog wat van kan leren: “Over de hoofden heenkijken en probeer tóch maar een lachje tevoorschijn te toveren op deze regenachtige dag.” Waarvan akte.

Lees ook
Ed Sheeran gaat in kringloopwinkel werken

De kijkers willen méér van de kringloopwinkel
De modeshow zorgde voor een brede glimlach bij de kijkers. Heerlijke tv, zo oordeelde men over de serie. Dat schreeuwt om een vervolg.

Bekijk de hele aflevering van Het succes van de kringloopwinkel hier. Het fragment begint op 31.14 minuten.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Het succes van de kringloopwinkel

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser