Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kelly (21) heeft door zeldzame afwijking al vijf jaar geen hap meer gegeten

Kelly (21) heeft door zeldzame afwijking al vijf jaar geen hap meer gegeten

Het leven van de 21-jarige Kelly veranderde vijf jaar geleden totaal toen haar maag en darmen helemaal stil kwamen te liggen. Pas na vele ziekenhuisbezoeken werd duidelijk wat haar mankeerde.

| Jet Canneman

Kelly heeft de zeldzame ziekte CIIP, waarbij het maag-darmkanaal om onbekende redenen niet meer werkt.

Port-a-Cath

Sindsdien is Kelly voor haar voeding afhankelijk van een zogenaamde Port-a-Cath, waarbij ze voedingsstoffen rechtstreeks in de ader krijgt. Ook heeft ze twee stoma’s. Toch blijft Kelly – die vanwege haar optimisme door haar vriendinnen ‘onze kleine strijder’ wordt genoemd – positief: “Ik probeer te genieten van het leven en alles uit het leven te halen ondanks dat het zo slecht met me gaat.”

Aangrijpende blog

Kelly wil aan mensen laten zien wat er nog allemaal mogelijk is als je ernstig ziek bent: “Ik wil aan mensen meegeven: kijk wat ik nog doe ondanks dat ik zo ziek ben.” Hoe bijzonder Kelly in het leven staat blijkt wel uit een blog van Carlijn, die schrijft over jongeren met een stoma. In een aangrijpende blog schrijft ze over Kelly, die in kritieke toestand op de intensive care lag na een infectie. Ze blikt terug op haar lef en enthousiasme en eindigt het aangrijpende verhaal met de woorden: ‘Lieve bijzondere Kelly, ook al eindigt jouw leven misschien veel te snel; Je hebt geleefd voor tien!’

Lees ook
Eline kreeg een poeptransplantatie die haar van al haar darmklachten afhielp

Kijk hier de hele uitzending van Hart van Nederland terug.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: SBS6 | Foto: SBS6

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser