fragment gemist

Keiharde confrontatie: zó wordt Albert Verlinde gegrild in 'De Kwis'

Keiharde confrontatie: zó wordt Albert Verlinde gegrild in 'De Kwis'

Albert Verlinde was gisteren te gast bij ‘De Kwis’. Daar werd hij niet alleen gegrild, hij werd ook nog onderworpen aan een stevig kruisverhoor.

| Belinda Janssen

Daarmee kreeg de voormalige RTL Boulevard-man een pittig koekje van eigen deeg.

Lees ook
Hugo Borst vertelt in ‘De Kwis’ over zijn moeder én dat hij ziek is

Albert wordt keihard aangepakt
Albert Verlinde leefde jarenlang in een soort spagaat. Als gezicht van RTL Boulevard hield hij heel Nederland op de hoogte van het wel en wee van de BN’ers, die daar niet áltijd even gelukkig mee waren. Mede dankzij Albert werden mensen publiekelijk geconfronteerd met hun eigen overspel of andere zaken die ze soms liever privé hadden gehouden.

Succesvolle musicalproducent én ridder
Tegelijkertijd is Albert een zeer succesvolle musicalproducent, waarbij hij zich met totaal andere kanten van de entertainmentwereld bezighoudt. En dan is hij ook nog Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Nu hij de desk van Boulevard alweer enige tijd verlaten heeft, vond Paul de Leeuw het tijd voor een terugblik in De Kwis. En daarbij werd Albert flink aangepakt.

Grove grappen
“Respect Albert, we waren eigenlijk verbaasd dat je durfde te komen”, zo introduceerde het team van De Kwis hun ‘roast’. Er is de afgelopen jaren niemand vaker gepersifleerd in De Kwis dan Albert, en die fragmenten kwamen in al hun venijn voorbij: “Albert Verlinde? In achterbaksheid en lafheid niet te overtreffen.” En dat was nog maar het begin van een reeks grove grappen over buttplugs, Nazi’s en Onno Hoes, die Albert met een grote glimlach over zich heen liet komen.

Nóg een keer met de billen bloot
Hoewel Albert zelf hard moest lachen om de confrontatie met zijn eigen misstappen en privésores, moest hij aan het einde van de aflevering nóg een keer met de billen bloot. Hij kreeg van Paul een lange lijst met BN’ers waar hij ooit ruzie mee heeft gemaakt aangereikt, en mocht een aantal van hen zijn excuses aanbieden. Dat werd lastig kiezen.

Heeft Albert spijt?
Want zou Albert nu écht spijt hebben dat hij ooit bekend maakte hoe Georgina Verbaan met iemand anders dan haar toenmalige vriend Jort Kelder zat te zoenen? En zou hij de opbloeiende romance van Yolanthe en Wesley, die werden betrapt in een parkeergarage, nu nóg eens als nieuws brengen? Waarschijnlijk zijn déze sterren heel blij dat Albert inmiddels een ander beroep heeft.

Lees ook
‘De Kwis’ is terug en kijkers raken niet uitgepraat over de blouse van Hans Klok

Twitter houdt van Alberts humor
Twitteraars hadden veel bewondering voor Alberts optreden. Al was het maar omdat hij het aandurfde om voor een miljoenenpubliek geroosterd te worden.

Bekijk de hele aflevering van De Kwis hier. Het fragment begint op 05.45 minuten. De biecht begint op 39.55 minuten.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot De Kwis

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser