Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Motorcrosser Jeffrey Herlings zorgt voor ophef met uitspraken over homo's in 'RTL Late Night'

Topturner Jeffrey Wammes (31) doet – als eerste homoseksuele man – mee aan het naakte datingprogramma ‘Adam zkt. Eva’. In ‘RTL Late Night met Twan Huys’ vertelde hij erover, maar het gesprek kreeg een gekke wending.

| Erik van Dam

Medegast Jeffrey Herlings (motorcrosser) liet zich namelijk ontvallen dat hij toch écht vindt dat een man bij een vrouw hoort, niet bij een man.

Even getwijfeld

Jeffrey Wammes vertelde dat hij wel even moest nadenken, toen hij werd gevraagd voor Adam zkt. Eva VIPS, vertelt hij in het programma. Dat hij full frontal moest, was toch een dingetje. ‘Kijk, met turnen draag je een pakje en laat ook niet veel voor de verbeelding over, maar je houdt toch íets bedekt. En nu gaat het helemaal bloot.”

Trots gevoel

Toch besloot Jeffrey er uiteindelijk voor te gaan. En gelukkig maar, want het is ontzettend belangrijk dat homoseksualiteit ook in de sportwereld openlijk besproken wordt. Jeffrey: ‘Ik kreeg via Instagram berichtjes van mensen. Mensen die schreven: ‘Door jou voel ik me gesteund’. ‘En: ondanks dat je me niet kent, heb je veel voor me betekend.’

Say what?

Motorcrosser Jeffrey Herlings was óók te gast in Late Night. En hoewel je juist zou verwachten dat hij na zulke verhalen van Jeffrey Wammes begrip zou tonen, leek het toch de andere kant op te gaan. Toen Twan hem vroeg naar homo’s in de motorsport, antwoordde Herlings:”Je ziet het niet veel in onze sport, bijna niemand komt naar buiten.” Om te vervolgen: “In onze sport ken ik weinig homo’s. Ik vind zelf: een man hoort bij een vrouw en niet samen, maar ik heb er niets op tegen. Ik heb er absoluut niets op tegen”, zei hij.

Onder een steen

Op Twitter werd meteen fel gereageerd op deze opmerking. ‘Met deze woorden heb je eraan bijgedragen dat jongeren denken dat homo of lesbi zijn eigenlijk niet hoort’, schrijft iemand.

‘Natuurlijk zitten ze er wel’

Jeffrey Wammes was er snel bij om aan te geven dat hij dit soort verhalen wel vaker hoort. “Dit is precies de reactie zoals veel mensen in het voetbal het ook zeggen: ‘In deze sport zitten ze niet’. Maar natuurlijk zitten ze er wel. Ze durven er alleen niet voor uit te komen”, zei de turner.

Bijval van Neelie Kroes

Ook oud-politicus Neelie Kroes, die aan tafel zat, mengde zich in het gesprek. “Het heeft niks met je vak te maken, laat de mensen het lekker uitzoeken. Wat ik belangrijk vind: je ziet veel jongens en meiden hiermee worstelen. Dan heb je het echt over tieners en jonger. Als dat niet bespreekbaar is… wat een ellende kan het dan opleveren.”

NIEUWS | L'HOMO. | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL Late Night | Foto: Still Adam zkt. Adam

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser