Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Verhaal uitbehandelde Eefje (31) in 'Je Geld of mijn Leven' komt hard binnen

We schreven al eerder over het nieuwe EO-programma ‘Je Geld of mijn Leven’, waarin zieke mensen met behulp van crowfunding geld op hopen te halen voor hun behandeling. 

| Jet Canneman

In de kick-off, die gisteravond werd uitgezonden, maakte onder meer het verhaal van de 31-jarige Eefje veel indruk.

Verschrikkelijk nieuws

Eefje is een jonge vrouw die vol in het leven stond en net haar eigen bedrijf had opgezet. Bij een routine uitstrijkje blijkt het ineens helemaal mis te zijn en wordt baarmoederhalskanker geconstateerd. Een enorme klap voor Eefje en haar man Jehro, maar gelukkig is de tumor volgens de artsen niet uitgezaaid.

Uitzaaiingen

Toch blijft Eefje na de operatie klachten houden – “Ik denk dat ik nooit helemaal beter ben geweest” – en na lang aandringen krijgt ze toch een MRI. Aanvankelijk ter geruststelling, maar de MRI geeft een vernietigend beeld. Eefje’s buik blijkt helemaal vol te zitten met uitzaaiingen en artsen vertellen niets meer voor haar te kunnen doen.

Naar Duitsland

En dát is iets waar Eefje zich moeilijk bij neer kan leggen. Helemaal omdat ze weet dat patiënten zoals zij in Duitsland wél behandeld worden. Eefje en Jehro gebruiken al hun eigen geld en lenen duizenden euro’s bij familie en vrienden, zodat ze met de behandeling in Duitsland kan beginnen. Inmiddels is Eefje daar een paar maanden geleden mee gestart en de behandeling lijkt erg goed aan te slaan.

Lees ook
Nieuw EO-programma volgt mensen die crowfunding zien als laatste kan op genezing

‘Mijn leven is het waard’

Maar het geld is inmiddels op en daarom is er extra geld nodig, veel geld. Eefje zou dolgraag nog een jaar behandeld willen worden, maar dat kost bijna twee ton. “In het beste geval ben ik volledig genezen, in het andere geval leef ik in ieder geval nog een jaar. Ik ben blij met alle tijd die ik heb.” Op de pijnlijke vraag van presentator Bert van Leeuwen of dat 196.000 euro waard is, antwoordt Eefje geëmotioneerd: “Ik hoop dat ik dat waard ben. Ik zal er wel voor zorgen dat m’n leven dat waard is.”

Wil je wat aan Eefje doneren? Dat kan hier.

En hier vind je de verhalen van de andere deelnemers.

De volledige aflevering van Je Geld of mijn Leven kijk je hier terug.

 

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser