Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers diep onder de indruk van zwaarverslaafde Jason (18) die spijt heeft en zijn leven omgooit

Kijkers diep onder de indruk van zwaarverslaafde Jason (18) die spijt heeft en zijn leven omgooit

De pas achttienjarige Jason heeft er op z’n zachts gezegd al een bewogen leven op zitten. Op zijn vijftiende raakte hij zwaar verslaafd aan GHB en ketamine en sindsdien kan hij geen dag zonder.

| Maaike van de Graaf

Voor zijn familie zit er níks anders op dan de hulp van Peter van der Vorst in te schakelen en een interventie te houden in Verslaafd! (RTL4).

Verslaafd

Al op zijn dertiende begon Jason met het gebruiken van drugs. Hij gebruikt zo veel, dat de jonge jongen al meerdere keren in kritieke toestand in het ziekenhuis is beland. Toch werd hij daar niet door gewaarschuwd. “Ik word er heel rustig van in m’n hoofd”, vertelt hij Peter van der Vorst. En grapt enigszins: “Ik denk dat er inmiddels wel een hele dikke sportauto in m’n neus zit.”

Onhandelbaar

Thuis is Jason volgens zijn ouders en broer onhandelbaar. “Al drie jaar lang bepaalt hij wat er gebeurt hier”, vertelt zijn vader. Een interventie is dus voor hen de enige optie en dat blijkt geen lastige opgave. Jason is er naar eigen zeggen ook helemaal klaar mee. “Ik heb echt hulp nodig” en dus vertrekt hij naar een afkickkliniek. Daar wordt al gauw duidelijk dat hij spijt heeft van wat hij zijn ouders en broer heeft aangedaan.

Drugsdealer

Maar nog het ergste vindt Jason dat hij drugs aan anderen heeft verkocht. “Ik vind het heel erg. Ik vind het klote dat ik hier nu bezig ben om te herstellen, terwijl ik ook veel heb verkocht aan mensen.” De manier waarop de jongen naar zichzelf kijkt, zorgt bij kijkers voor niets anders dan lof. Ze zijn dan ook onder de indruk over het feit dat hij nog altijd clean is. Zélfs na een avondje stappen blijft hij af van de alcohol en drugs.

Kijkers spreken vol lof over Jason: 

Presentator Peter van der Vorst liet gisteravond weten dat het nog steeds goed gaat met Jason:

De hele aflevering van Verslaafd! kijk je hier terug. 

Lees ook
Aflevering ‘Verslaafd’ maakt pijnlijk duidelijk hoe hardnekkig een verslaving kan zijn

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: Verslaafd! (RTL4) | Foto: Verslaafd! (RTL4)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser