Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Ophef over Spaanse kliniek die reclame maakt voor (hier verboden) eiceldonoren

Ophef over Spaanse kliniek die reclame maakt voor (hier verboden) eiceldonoren

IVF Spain maakt in ons land reclame voor een ivf-behandeling met anonieme eiceldonoren, terwijl dat hier verboden is. Stichting Donorkind heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. 

| Kirsten Zijderveld

Want iedereen in Nederland heeft volgens de wet het recht te weten van wie hij of zij afstamt, zegt Ester de Lau van Stichting Donorkind in EenVandaag (AVROTROS).

Anonieme eiceldonatie

“Donorkinderen die nu volwassen zijn, weten niet van wie ze afstammen. Op het moment dat je de grens overgaat en gebruik maakt van anoniem zaad of eicellen, dan doe je iets wat volgens de Nederlandse wet niet mag. En dat er reclame wordt gemaakt voor iets wat hier verboden is, is natuurlijk hartstikke krom”, aldus De Lau.

‘Allerlaatste kans op een kind’

Maar er is ook een andere kant van het verhaal. Linda (38) is heel blij met deze mogelijkheid, want het is voor haar de allerlaatste kans op een kind, vertelt ze aan EenVandaag. Ze heeft meer dan dertig inwendige baarmoederinseminaties gehad. Zes keer raakte ze zwanger, maar het ging keer op keer mis. “Omdat ik wel zwanger word, kom ik voor ivf niet in aanmerking.” Ze heeft net de intake in Spanje achter de rug. “Als het daar ook niet lukt om zwanger te worden, stoppen we ermee en kunnen we in ieder geval zeggen dat we alles hebben geprobeerd wat binnen onze macht lag.”

Bekijk het fragment hieronder. De hele aflevering van EenVandaag kijk je hier terug.

Lees ook
Merendeel vrouwen wil uiterste leeftijd voor ivf-behandelingen verlagen

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | BUITENLAND | LIJF & LEDEN

Bron: AVROTROS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser