fragment gemist

Isabeau (24) heeft twee vriendjes: 'Ik neem ze gewoon allebei mee met kerst'

Isabeau (24) heeft twee vriendjes: 'Ik neem ze gewoon allebei mee met kerst'

Toen Isabeau verliefd werd op een andere man, was dit geen reden om haar relatie te beëindigen. Sterker nog: ze besloot samen met haar nieuwe partner de liefde te delen.

| Jet Canneman

En ze is niet de enige die er – met goedkeuring van de partner – meerdere relaties op na houdt: polyamorie komt steeds vaker voor.

Lees ook
Simone (30) heeft een relatie met twee mannen: ‘Ik help mijn partners bij het klaarmaken voor hun dates’

Prima, twee vriendjes
Onder millennials is polyamorie in opkomst. De gedachte: waarom zou je je beperken tot één partner als polyamorie je meer vrijheid, onafhankelijkheid en zelfontplooiing kan geven? Toch moest Isabeau aan het idee wennen, vertelt ze in EenVandaag (AVROTROS). “Ik raakte in paniek toen ik verliefd werd op Felix, maar al een relatie had. Mijn partner vroeg of ik hem dan niet meer leuk vond, maar dat was niet zo. Ik vond Felix gewoon óók leuk.” Stapje voor stapje probeerden Isabeau en haar vriend of het werkte met zijn drieën. Dat bleek een succes. “Ik dacht gewoon: ik heb twee vriendjes, prima.”

Later kwam Isabeau er pas achter dat polyamorie een begrip was en dat er groepen en bijeenkomsten voor waren.

Niks ingewikkeld aan
Ook Morton en Joy, kersverse ouders van baby Liam, houden er beiden meerdere relaties op na. Hoewel Morton best monogaam zou kunnen leven, is dit voor Joy geen optie. Ze denkt dat polyamorie voor een heleboel mensen dé oplossing kan zijn. “Ik denk dat als meer zichtbaar wordt hoeveel mensen op deze manier denken en leven, een heleboel mensen die in de knoop zitten met liefde en relaties daarmee het licht zien.” Dat polyamorie niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijzen Isabeau en haar familie. Met kerst neemt ze gewoon allebei haar vriendjes mee. “Mijn ouders zeiden: ‘Oh leuk, twee schoonzonen erbij, prima.'”

Lees ook
Dit is waarom een lange relatie steeds minder voorkomt

 

Bekijk hier de hele aflevering van EenVandaag.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: EenVandaag | Foto: EenVandaag

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser