fragment gemist

Internetpionier Marleen Stikker inspireert in bijzondere aflevering van 'Zomergasten'

Internetpionier Marleen Stikker weet als geen ander hoe technologie onze menselijkheid kan slopen in de moderne samenleving. Maar ze ziet ook mogelijkheden, zo betoogde ze in ‘Zomergasten’.

| Belinda Janssen

Met haar bijzondere kijk op de wereld, haar expertise en een reeks opvallende fragmenten was ze een inspirerende gast.

Waar zijn we zonder het web?

“Het internet is stuk”, zo stelt tech-pionier Marleen Stikker in Zomergasten. Tegenwoordig kan niemand meer zonder het wereldwijde web, maar wat heeft dat ons nu eigenlijk gebracht? Waar privacy-waakhonden de strijd aangaan met Google, Facebook en andere techreuzen, liet Marleen de kijker nadenken over wat wél mogelijk is dankzij de razendsnelle ontwikkelingen.

Lees ook
Actrice Romana Vrede is in ‘Zomergasten’ pijnlijk eerlijk over haar  autistische zoon

(Onder)wereld van het www

Waar eerdere zomergasten Romana Vrede en Louis van Gaal de avond vooral persoonlijke verhalen vertelden (en dat deden ze geweldig), gebruikte Marleen de gelegenheid om de kijkers een inkijkje te geven in de voor velen ontoegankelijke (onder)wereld van het world wide web. Niet door de angst te voeden, maar door de realiteit te tonen, en daaropvolgend suggesties te doen over hoe die mogelijkheden kunnen worden benut om de wereld wat mooier te maken.

Paardenbloed

Kunst en technologie kwamen samen in een fragment met performance-art, waarin een vrouw zich liet injecteren met paardenbloed om zo een soort paardmens te worden. Behoorlijk weird, maar voor Marleen de manier om te laten zien dat álles mogelijk is. Niet alles moet, niet alles hoeft, maar: alles kán. Maar laten we daar alsjeblieft verantwoordelijk mee omgaan, was de rode draad in deze aflevering waarin de zomergast volledig over haar eigen ego stapte, om zo de kijkers een inspirerende levensles te geven over hoe we met zijn allen een betere wereld kunnen creëren. Machtig mooie tv.

Onder de indruk

Op Twitter was men zwaar onder de indruk van het betoog van Marleen Stikker. Wát een inspirerende vrouw, zo oordeelde men.

De hele aflevering van Zomergasten bekijk je hier. Het fragment begint op 2.13.02 minuten

Lees ook
Louis van Gaal ontroert in ‘Zomergasten’ met persoonlijk verhaal bij fragment Mariah Carey

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Zomergasten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser