Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Intens afscheid in 'Over mijn lijk': Daan viert zijn laatste verjaardag

Intens afscheid in 'Over mijn lijk': Daan viert zijn laatste verjaardag

In ‘Over mijn lijk’ kan elk gesprek een afscheid zijn. Dat werd gisteren pijnlijk duidelijk: Daan vierde zijn verjaardag en verliet zijn eigen feestje slechts een paar dagen later.

| Belinda Janssen

Hij mocht maar twintig worden: de sterke, dappere en grappige Daan die in de bloei van zijn leven werd weggerukt van zijn familie en vrienden.

Lees ook
Een week voor haar verjaardag: Gerrianne (16) zoekt haar eigen grafsteen uit in ‘Over mijn lijk’

Levensgenieter, tot het einde
Hoe houd je humor in je leven, wanneer je weet dat je niet oud gaat worden? De afgelopen weken heeft Daan in Over mijn Lijk laten zien dat het mogelijk is: van het leven genieten terwijl de dood hem achtervolgde. De Texelaar deed niets liever dan chillen met zijn vrienden, knuffelen met zijn vriendin Lyan, luisteren naar metalmuziek en lekker gamen. En daar liet hij zich ondanks zijn hersentumor niet van afleiden.

‘Zijn harde schijf is gecrashed’
Samen met zijn vrienden vierde hij zijn verjaardag, gevolgd door presentator Valerio. Hij genoot ervan, ook al wist hij zelf niet meer helemaal of hij nu negentien of twintig was geworden en of hij Valerio nóg eens zou spreken. Zijn toestand was in rap tempo dermate verslechterd, dat hij epileptische aanvallen kreeg, sterk vermagerde en zijn geheugen niet meer goed werkte. Zijn vader: “Het is alsof zijn harde schijf is gecrashed.” Het maakte zijn feestje er niet minder mooi om.

Lees ook
Hou het maar eens droog: de liefde spat ervan af tijdens afscheid van Eveline in ‘Over mijn lijk’

Rustig ingeslapen
Twee dagen na zijn verjaardag zakte Daan opeens weg in een diepe slaap, om nooit meer wakker te worden. Zijn vriendin Lyan hield zijn hand vast, alsof ze hem nooit meer los wilde laten. Maar het onvermijdelijke moment kwam toch, op 17 augustus 2017, een week na zijn twintigste verjaardag. Zijn vader, met tranen in zijn ogen: “Het is goed zo, hij heeft geen pijn gehad. Hij is rustig ingeslapen en weggegleden.”

Twitter is in tranen
Op Twitter lieten de mensen hun gevoelens de vrije loop, en uitten hun enorme respect voor Daan en zijn familie en vrienden. Zoveel liefde, om de wrangheid van Daans dood een klein beetje te verzachten.

Bekijk het fragment met Daan hier:

Daan viert zijn allerlaatste feestje:

En dan Tom. Hij loopt als een bikkel een run voor KiKa:

Bekijk de hele aflevering van Over mijn lijk hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: BNNVARA

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser