Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Holly Brood flink gepest met dood vader op middelbare school: 'Ik wil die kinderen nog steeds heel hard slaan'

Holly Brood flink gepest met dood vader op middelbare school: 'Ik wil die kinderen nog steeds heel hard slaan'

In ‘Van der Vorst Ziet Sterren’ (RTL4) vertelde Holly Brood gisteravond hoe het was om op te groeien als dochter van Herman Brood.

| Jet Canneman

Ze is nog steeds enorm trots op haar vader, maar werd door leeftijdsgenootjes vroeger flink gepest.

Holly Brood over Herman

Hoewel Herman Brood niet haar biologische vader is, heeft ze hem wel altijd als haar echte vader gezien, en is ze ook door hem opgevoed. Holly ontstond uit een affaire die haar moeder Xandra met een andere man had tijdens haar huwelijk met Herman. Deze relatie strandde al tijdens de zwangerschap, waarna Herman Holly direct na de geboorte erkende als zijn kind.

Herman was enorm zorgzame vader

Holly is altijd heel trots geweest op haar vader. “Voor ons was hij geen junk, wat ik een afschuwelijk woord vind. Hij was superzorgzaam, heel erg betrokken bij z’n kinderen en heel beschermend.” Toen hij ziek werd voelde hij zich een ‘tweedehands Herman Brood’, vertelt Holly. “Hij heeft toen ervoor gekozen een uitroepteken achter zijn leven te zetten in plaats van een punt, zoals hij zelf zei. En ik snap dat wel.”

Hard huilen om pesterijen

Het deed Holly dan ook heel veel pijn toen ze op de middelbare school werd gepest met de dood van haar vader. “Als ik die kinderen tegenkom, denk ik dat ik ze nog steeds heel hard wil slaan.” De pesterijen begonnen op een gegeven moment nare wendingen te nemen, aldus Holly. “Als ik van een bankje afsprong bij gym, zeiden ze: ‘Oh, je lijkt je vader wel’. Dan moest ik wel heel hard huilen.”

Ook Famke Louise werd gepest

Holly Brood is helaas niet de enige die is gepest met een groot persoonlijk verlies. Ook vlogger en rapper Famke Louise kreeg na de plotselinge dood van haar vader -volgens Famke en haar moeder had hij daar zelf de hand in, zo vertelt ze in haar docuserie– verschrikkelijke verwensingen naar haar hoofd geslingerd: zo suggereerden sommigen dat ze ‘zelfmoord moest plegen’.

Lees ook
Holly Mae en Soy raken kijkers recht in het hart door deze dans in ‘Dance Dance Dance’

Bekijk het fragment hier vanaf minuut 7:42.

‘Worstel je met suïcidale gedachten? Praat er dan over. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: RTLXL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser