fragment gemist

Vader van overleden Sharleyne (8) krijgt met zijn verhaal iedereen in tranen

Vader van overleden Sharleyne (8) krijgt met zijn verhaal iedereen in tranen

Twee jaar geleden kwam de achtjarige Sharleyne om na een val van een flat. Vader Victor zal niet rusten voor alle schuldigen hiervoor geboet hebben, vertelt hij in ‘RTL Summer Night’.

| Jet Canneman

Zo is niet alleen haar moeder verantwoordelijk, vindt Victor Remouchamps, maar ook de instanties die niet ingrepen ondanks alle meldingen over problemen in het gezin.

Lees ook
Moeder Sharleyne wordt toch vervolgd voor dood dochter

Aan de bel getrokken
Nadat Victor en de moeder van het kind uit elkaar zijn gegaan, blijft Sharleyne, door Victor omschreven als ‘een lief, zorgzaam meisje, dat niet van me te scheiden was’, achter bij haar moeder. Niet snel daarna krijgt haar vader vermoedens dat het niet goed loopt thuis en trekt hij aan de bel, waarna hij ontdekt dat er al meerdere zorgmeldingen zijn gedaan.

Geen uithuisplaatsing
Strafrechtadvocaat Sébas Diekstra, ook aan tafel, vindt het bizar dat het meisje ondanks al deze meldingen niet uit huis is geplaatst. “Er zijn waslijsten aan zeer ernstige berichten –zoals drie dagen van huis gaan en Sharleyne alleen laten – en er is niemand in die berg met schakels die actie onderneemt. Zij had daar nooit mogen zijn op die fatale dag.”

Klitten en plasgeur
Omdat vader Victor niet officieel gezag had over zijn dochter, kon zij niet bij hem wonen. Wel kwam ze om de twee weken op bezoek. Hoe ze er dan aan toe was? “Ze stonk naar urine en had geen klitten, maar knopen in haar haren.”

Geen gehoor
Ondanks een eindeloze rij brieven naar instellingen krijgt Victor nergens gehoor. Vorig jaar is uit een vernietigend rapport gebleken dat meerdere instanties grove fouten hebben gemaakt in de zaak.

Lees ook
Opa zag flatdrama kleindochter Sharleyne aankomen

Dochter vermoord
Victor is ervan overtuigd dat Sharleyne op die bewuste dag in juni 2015 door haar moeder is vermoord. “Wat er volgens mij is gebeurd is dat mijn dochter is gewurgd en daarna levend over de reling naar beneden is gegooid.” Het verhaal van de moeder, dat het om suïcide zou gaan, doet hij af als complete onzin: “Ik vind het knap dat je dan binnen een minuut over de balustrade naar beneden staat te kijken en weet dat er een afscheidsbrief ligt. Ook keek ze toen ze beneden kwam niet naar haar dochter, maar liep ze rechtstreeks naar haar auto, om sigaretten te pakken.”

Pleisters om haar vingertjes
Na haar dood is Victor naar zijn dochter toegegaan, toen haar lichaam werd vrijgegeven. “Ik wilde haar niet alleen laten. Ik heb haar nageltjes geknipt, dat werd nooit gedaan. Ze had schaafwondjes op haar vingertjes, daar heb ik pleisters om gedaan. Ik heb haar twee uur lang vastgehouden en ik heb haar één belofte gedaan: dat ik alles en iedereen zou pakken die haar dit aan hebben gedaan.” En aan die belofte heeft Victor zich gehouden; hij wil nu alle betrokkenen onder ede laten getuigen over hun handelen in de zaak van zijn dochter.

‘Mijn hart breekt in duizend stukjes’
Kijkers zijn, net als Beau in de studio, ontzettend aangedaan door dit verhaal:

Bekijk hier de hele aflevering van RTL Summer Night.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: RTLXL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser