Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Jonge vrouw (25) met baarmoederhalskanker: 'Ik ben nog niet klaar voor de dood'

Jonge vrouw (25) met baarmoederhalskanker: 'Ik ben nog niet klaar voor de dood'

In ‘Hello Goodbye’ sprak Joris Linssen gisteravond met een vrouw (25) die op haar ouders staat te wachten op Schiphol. Ze komen over uit Suriname om haar te steunen tijdens haar behandeling tegen baarmoederhalskanker.

| Jet Canneman

Met Joris spreekt ze over de angst om dood te gaan, het feit dat ze geen moeder meer kan worden en het accepteren van haar ziekte.

Paar kleine klachten

Als Joris opmerkt dat ze er helemaal niet ziek uitziet, vertelt de vrouw dat ze zich dat ook helemaal niet voelt. “Ik had wel een paar kleine klachten waardoor ik naar de dokter ging. Maar ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren.” Gelukkig is de ziekte goed te behandelen met chemotherapie en bestraling, zo legt ze uit. “Als het goed is word ik weer helemaal beter.”

‘Ik was hysterisch’

Het nieuws van de kanker kwam als een enorme schok. “Ik was hysterisch, ik dacht dat ik doodging. Ik kon alleen maar huilen want ik was nog niet klaar voor de dood.” Ook betekent het dat ze geen kinderen meer kan krijgen, iets wat ze moeilijk vindt. “Ik vind dat heel heftig. Dat is niet wat ik voor mezelf had gewild maar het is wat ik heb gekregen. Als ik het me laat neerhalen kom ik ook niet verder.”

Gelukkig gaat het inmiddels goed met haar, zo is te lezen op de Facebook-pagina van Hello Goodbye:

 

Kijk de hele aflevering van Hello Goodbye hier terug.

Lees ook
Foodblogger Monique van Loon blikt terug op baarmoederhalskanker: ‘Fuck, wat is het leven mooi’

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser