Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Heftige gesprekken in 'Dream School': transgender Jade wil zelfmoord plegen

In ‘Dream School’ (NTR) kwam gisteren naar boven dat transgender Jade met de gedachte loopt om zelfmoord te plegen. En dat zorgde voor veel tranen, en niet alleen bij haar. 

| Kirsten Zijderveld

Het kwam voor meerdere leerlingen erg dichtbij.

Lees ook
Tweeling in ‘Dream School’ vertelt over hun overleden moeder en kijkers huilen mee

Zelf ook aan gedacht

Als Lucia een huilende Gina aantreft in de gang, blijkt dat ze met iets heel heftigs en belastends rondloopt: Jade heeft haar verteld dat ze zelfmoord wil plegen. Gina is al eens een vriendin verloren door zelfmoord en heeft er zelf ook aan gedacht, en daarom kan ze dit niet verkroppen.

‘Het had anders moeten zijn’

Jade vertelt aan Eric dat ze die gedachte heeft omdat ze niet tevreden is met zichzelf en haar lichaam. “Ik sta elke dag met het idee op dat ik liever niet leef, want het had gewoon anders moeten zijn. Hoe mensen naar mij kijken – als een transgender, zo van: dat is een jongen geweest – zo kijk ik ook naar mezelf.”

Geen familie

En dan komt er ook nog eens bij dat Jade geen liefdevolle familie heeft die haar bijstaat en haar vertelt dat ze zichzelf mag zijn. Lucia probeert Gina, die hélemaal overstuur is, te troosten. Als er andere leerlingen bij komen, blijken er nog twee te zijn die zichzelf van het leven hebben willen beroven.

‘Nooit tevreden’

Denise probeert Jade een beetje op te peppen: “Jij zegt dat je nooit echt tevreden zult zijn over je lichaam. Dan ben je toch eigenlijk al een echte vrouw?” Kijkers vinden het een ontzettend heftige aflevering en leven enorm met Jade en de anderen mee:

Denk je aan zelfmoord of ben je bezorgd om iemand? Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NTR | Foto: Screenshot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser