Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers boos over 'verpest kijkplezier' na 'Heel Holland Bakt'

André van Duin kon zijn hart ophalen in de hartige aflevering van ‘Heel Holland Bakt’ (MAX) gisteravond. De lekker zoute happen bevielen hem veel beter dan al die zoetigheden, zo verklapte hij.

| Jet Canneman

Maar de kijkers waren in een minder goede bui na deze aflevering. Dat had vooral te maken met de kandidaat die wéér meesterbakker van de week werd.

‘Doodse broodjes’ in ‘Heel Holland Bakt’

Maar even terug naar het begin: hartig dus. Zo wordt de aflevering afgetrapt met de opdracht om zes miniburgertjes te maken. “Eentje voor Robèrt, één voor Janny en de rest is voor mij”, licht André nog even toe. Geen kwestie van simpel een burger om en om flippen, maar nee: alles – burgers, sausjes, garnituur – moet zelf worden gemaakt. Brood-expert Robèrt waarschuwt al: “Je kunt je burger nog zo lekker maken, maar het broodje is ook heel belangrijk. Daar moet leven in zitten.” En hoewel de meeste kandidaten puike en levendige broodjes voorschotelen aan de jury, is Robèrt onverbiddelijk bij de kleffe kadetjes van Kim: “Ze doen een beetje doods aan.”

‘Doe normaal, Maroeska’

De tweede opdracht – bak een hartige uien-tarte tatin – maakt het niet veel beter voor Kim. Ze vergeet water aan haar deeg toe te voegen, waardoor het uit elkaar valt. Als alle taartjes in de oven staan, kan Maroeska het niet laten om nog wat decoraties te maken. Wat de overige kandidaten enigszins smalend aanschouwen. “Doe normaal, Maroeska. Wat een uitslover”, zegt Vincent lachend. Maar wederom is de jury enthousiast over Maroeska’s creaties: ze wint de technische opdracht. Kim wordt één na laatste met haar mislukte deeg: “Het gaat gewoon elke keer niet zoals ik het voor ogen heb.”

Alwéér dezelfde meesterbakker

De laatste opdracht is een pittige: de bakkers moeten een hartige soezentoren van maar liefst veertig centimeter hoog maken. En het wordt een tikkie voorspelbaar, maar wéér is de jury lyrisch over het bouwwerk van Maroeska, die zo’n tweehonderd soesjes in haar toren verwerkte. De doodse broodjes doen Kim de das om: zij moet het programma verlaten. Het is nauwelijks een verrassing dat ruim drie miljoen kijkers Maroeska – voor maar liefst de derde keer – tot meesterbakker gekroond zien worden.

Lees ook
De oud & nieuw-special van ‘Heel Holland Bakt’: van ‘poenie-cake’ tot André’s oliebollen

‘Seizoen is afgelopen voor mij’

Dat laatste levert heel wat gemopper op bij kijkers, die het al langer oneerlijk vinden dat zo’n ‘professional’ – Maroeska heeft haar eigen cateringbedrijf en bracht al een kookboek uit – mee mag doen met Heel Holland Bakt. Twitter stroomt vol met boze tweets van kijkers die zeggen niet meer te zullen kijken omdat Maroeska het kijkplezier verpest.

Kijk de hele aflevering van Heel Holland Bakt hier terug.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser