Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

500 taarten en heel wat smakelijke grappen: 'Heel Holland Bakt' gaat vliegend van start

We worden sowieso al heel blij van de start van een seizoen van ‘Heel Holland Bakt’ (Omroep MAX), maar als de eerste aflevering dan óók nog barst van de kookblunders en onbedoeld schunnige opmerkingen is het helemaal smullen.

| Jet Canneman

Een indrukwekkend aantal van 3,3 miljoen kijkers zag hoe de kandidaten op de proefdag werden geselecteerd.

Heel Holland Bakt

En kandidaten waren er bij de start van dit seizoen genoeg: voor het eerst trapte het programma af met maar liefst vijfhonderd hobbybakkers. Die mochten stuk voor stuk hun masterpiece aan de jury laten proeven. En deze jury, met natuurlijk Jenny en Robèrt maar ook oud-finalisten, had er zin in: “Ze hebben niet gegeten, dus ze zijn er helemaal klaar voor”, aldus een minstens zo enthousiaste André van Duin.

Vier dagen bezig met een taart

We zagen van alles voorbij komen: van hopeloos ingestorte taarten tot indrukwekkende meesterwerken. Zo was een kandidaat maar liefst vier dagen bezig geweest met lichtjes, geluiden en een heuse waterval. Deze kandidaat was waarschijnlijk vergeten dat er in het programma straks twintig eclairs in een half uur in elkaar moeten worden gezet, zo merkte een alerte twitteraar op.

A dirty mind is a joy forever

Vijftien overgebleven kandidaten mochten hun kookkunsten laten zien in een buitenkeuken. Er moest een flammkuchen worden gemaakt, en als zo’n groot ding dan in een klein oventje moet en dat wil niet echt lukken, tja: Twitter, kom er maar in. Traditiegetrouw vlogen de gifjes je om de oren en bleken heel wat kijkers weer over een dirty mind te beschikken.

Lees ook
Dit zijn de eerste beelden van het nieuwe seizoen van ‘Heel Holland Bakt’

Benieuwd naar de uiteindelijke tien kandidaten? Je ziet hun introductiefilmpjes hier. Het fragment kijk je bovenaan deze pagina, en de hele aflevering van Heel Holland Bakt kun je hier terugkijken.

Kijkers gaan los

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: Omroep MAX | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser