Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Deze filosoof pleit voor gratis plastische chirurgie voor 'lelijke' mensen

Deze filosoof pleit voor gratis plastische chirurgie voor 'lelijke' mensen

Het blijkt telkens weer uit de onderzoeken: lelijke mensen hebben minder succes in het leven dan mooie. De Italiaanse filosoof Franceska Minerva pleit voor gratis plastische chirurgie.

| Belinda Janssen

Minerva vindt dat lelijke mensen een vergoeding moeten krijgen voor een operatie.

Lees ook
Fotoserie met ‘marteltuigen’ laat zien hoe ver vrouwen gaan voor een perfect uiterlijk

Lelijke mensen krijgen minder kansen

Editie NL sprak met Minerva, die ervan overtuigd is dat het leven een stuk gemakkelijker is, wanneer je mooi bent. Lelijke mensen krijgen volgens haar simpelweg minder mogelijkheden dan degenen die beter bedeeld zijn door Moeder Natuur. “We doen aardiger tegen knappe mensen en we doen minder aardig tegen lelijke mensen.” Ferme uitspraken die nogal wat reacties uitlokken in het straatonderzoek van het programma. Minerva sprak over haar wetenschappelijke bevindingen tijdens een conferentie over vrouwen en filosofie in Amsterdam.

Lees ook
Engeland komt met strengere regels voor plastische chirurgie

Overheid moet helpen, vindt Minerva

Volgens Minerva zijn er legio gevallen waarin ‘lelijke’ mensen benadeeld worden. Hun salaris is niet alleen minder dan dat van ‘mooie’ mensen, ook bedelaars met een minder aantrekkelijk uiterlijk krijgen volgens haar minder geld dan iemand die er knapper uitziet. Dat vindt ze ronduit discriminerend en ze wil dat de overheid een handje helpt door operaties te vergoeden. Maar is de onzekerheid daarmee ook verdwenen? En wie bepaalt wat ‘mooi’ of ‘lelijk’ is? Daarover verschillen de meningen van zowel de experts als de geïnterviewden.

Bekijk het fragment hier:

De hele aflevering van Editie NL bekijk je hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: Screenshot Editie NL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser