Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Zo zien we 'm nooit: grappenmaker Leo Alkemade laat gevoelige kant zien in 'It Takes 2'

Zo zien we 'm nooit: grappenmaker Leo Alkemade laat gevoelige kant zien in 'It Takes 2'

In ‘It Takes 2’ (RTL4) zong cabaretier Leo Alkemade gisteravond het emotionele nummer ‘Toen Ik Je Zag’. En daar moest hij “wel even een maskertje voor afzetten”.

| Kirsten Zijderveld

Dionne Slagter sleepte bovendien de állereerste tien van het seizoen binnen.

Lees ook
Hoezo onzeker? Superzangeres Dionne Slagter knalt op het podium van ‘It Takes 2’

Tranen op de tribune

Wie Leo Alkemade een beetje kent, weet dat hij een grappenmaker pur sang is die als het éven kan alles weglacht. Maar gisteravond zagen we ineens zijn gevoelige kant toen hij samen met Trijntje Oosterhuis Toen Ik Je Zag, geschreven door Guus Meeuwis en ingezongen door Antonie Kamerling, ten gehore bracht. En dat konden kijkers alleen maar waarderen. En zijn vrouw? Die hield het niet droog op de tribune.

Kippenvel

Ook de andere kandidaten zijn erg onder de indruk (Jörgen Raymann: “Give me some tissues“) en de juryleden zijn geraakt. Gerard Ekdom: “Leo, jongen, dit is zó’n mooi liedje. Ik krijg altijd een beetje kippenvel als ik dit nummer hoor.”

‘Heel mooi duet’

Ook bij Angela Groothuizen kwam het binnen: “Écht een heel mooi duet. En behalve dat je heel goed kan doen alsof je een zanger bent en iedereen kan imiteren, kan je zelf wel degelijk zingen. Ik geloofde elk woord.”

Lees ook
Bert van Leeuwen doet mee aan ‘It Takes 2’ en is een genot om naar te kijken

Eerste tien

Ook was de jury opnieuw erg onder de indruk van het optreden van Dionne Slagter. Zij zong Love Runs Out (OneRepublic) samen met haar coach Marcel Veenendaal en kreeg voor het eerst dit seizoen een dikke tien. Voor ‘onze’ Mika van Leeuwen is helaas een einde gekomen aan It Takes 2. Gisteravond zong hij Perfect van Ed Sheeran.

Bekijk de hele aflevering van It Takes 2 hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | MUZIEK

Bron: RTL | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser