Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Gordon reageert boos en verdrietig op kritiek: 'Waarom moet het altijd zo zuur?'

Gordon reageert boos en verdrietig op kritiek: 'Waarom moet het altijd zo zuur?'

Gordon schoof gisteravond aan bij ‘RTL Late Night’ (RTL4) om te vertellen over zijn keuze niet te trouwen in ‘Gordon Gaat Trouwen’. 

| Kirsten Zijderveld

Ook reageerde hij op de stortvloed aan kritiek van zowel bekende als onbekende kijkers.

Lees ook
Net zo’n spektakel als het programma: Gordon gaat niet trouwen in 20 tweets

‘Onwijs kut’
Want die kritiek kwam er: kijkers vonden het een flinke deceptie dat het programma zo moest eindigen en tv-recensent Angela de Jong schreef zelfs dat ze zich genaaid voelt. Maar Gordon zelf is nog degene die het meest baalt van deze afloop, zo vertelt hij. “Je wilt daar niet aan het altaar staan in je eentje, dat is heel pijnlijk. Het is onwijs kut dat ik niet verliefd ben geworden.”

Graag trouwen
Halverwege de serie worstelde hij al met het idee om te stoppen, omdat hij toen al een beetje voelde dat er nog geen échte vlinders waren. Toch besloot hij door te zetten, in de hoop dat het wat tijd nodig had. Hij geeft toe dat ze het als RTL zijnde niet zo handig hebben aangepakt door te doen alsof hij op huwelijksreis was, maar dat ze dat deden omdat hij écht graag wilde trouwen.

‘Heerlijk voor de kerstgedachte’
De kritiek, bijvoorbeeld dat hij het voor de kijkcijfers gedaan zou hebben, deed dus ook erg pijn. “Ik ben áltijd eerlijk, oprecht, recht door zee. Dankuwel thuis, echt heerlijk voor de kerstgedachte. Super gedaan.” Met een brok in zijn keel zegt hij: “Dat doet erg veel pijn, omdat je een programma maakt met heel je hart.”

Lees ook
Rogier keek gisteren in de kroeg: ‘Ik vind Gordon een mooi mens, maar niet om mee te trouwen’

Homo-acceptatie
Ook vindt hij het jammer dat één kant van het programma nog door niemand belicht is. “Je leest nergens dat het voor de homo-acceptatie in Nederland, überhaupt in de wereld, een stap vooruit is. Dat mensen thuis tegen hun kinderen zeggen: kijk, dát is ook normaal. Waarom moet het altijd zo zuur?”

Bekijk de hele aflevering van RTL Late Night hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser