Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Gordon en Willeke Alberti verrassen LHBT-ouderen en niemand houdt het droog

Gordon en Willeke Alberti verrassen LHBT-ouderen en niemand houdt het droog

In ‘Gordon in Wonderland’ bezoekt Gordon een bijzondere afdeling van een Amsterdams verzorgingstehuis. LHBT-senioren met een hersenaandoening kunnen hier hun oude dag slijten.

| Jet Canneman

En daar voelen ze zich soms meer thuis dan ze zich ooit ergens hebben gevoeld, zo vertelt een bewoner.

Heftige jeugd

Terwijl Gordon met de bewoners van ‘Rozeneiland’ aan tafel zit, vliegen de platte grappen, maar ook de heftige verhalen over tafel. Zo vertellen verschillende bewoners hoe hun geaardheid niet werd geaccepteerd of hoe ze werden gepest. “Jongens wilden niet meer met me onder de douche en noemden me ‘smerige homo'”, vertelt Rob (75).

In tranen door Willeke

Gordon brengt met de bewoners een bezoek aan het nabijgelegen Artis, waar ze een rondleiding krijgen langs homoseksuele dieren. En terwijl de roze ouderen in de dierentuin alles leren over gay flamingo’s en biseksuele apen, wordt in het verzorgingstehuis een verrassing voorbereid. Als de bewoners terugkomen, staat plots een zingende Willeke Alberti op het podium, iets waarbij de ouderen én Gordon het niet drooghouden.

Kijkers geraakt

Het is natuurlijk schrijnend dat er überhaupt een gescheiden afdeling voor LHBT-ouderen moet zijn, vindt Gordon. “Het mag niet zo zijn dat er een aparte afdeling moet zijn voor roze mensen in Nederland. Maar ik vond het prachtig.” Ook kijkers zijn geraakt door het bezoek van Gordon aan de ouderen:

Bekijk hier het fragment vanaf minuut 21:03:

Lees ook
12 x deze posts over ouderen bezorgen je lachrimpels

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: RTLXL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser