Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Bram verloor z'n oog door aansteken legaal vuurwerk: 'Veilig vuurwerk bestaat niet'

Bram verloor z'n oog door aansteken legaal vuurwerk: 'Veilig vuurwerk bestaat niet'

Vuurwerk zorgt ieder jaar weer voor slachtoffers. Bram Clevis weet er alles van. De vader van drie kinderen verloor afgelopen jaarwisseling zijn rechteroog door het afsteken van vuurwerk. 

| Maaike van de Graaf

In Hart van Nederland waarschuwt hij mensen voor de gevaren: “Veilig vuurwerk bestaat niet”.

Gevaar vuurwerk

Toen Bram in de nacht van 2017 op 2018 vuurwerk aanstak, ging het na twee seconden al flink mis. “Het ontplofte meteen en ik kreeg het volop in m’n oog”, vertelt hij. Zijn rechteroog was niet meer te redden. Daardoor heeft hij nu een kunstoog en is hij deels blind. “De impact is heel groot, voor het gezin, voor iedereen, voor werk.”

Legaal vuurwerk

Het vuurwerk dat Bram afstak, was legaal en kocht hij gewoon om de hoek van z’n huis. Hij was zich er niet van bewust dat ‘veilig’ vuurwerk ook zo gevaarlijk kan zijn. De Limburger was altijd wel op de hoogte van de eventuele gevolgen maar dacht, wanneer je het maar ‘juist’ aansteekt, er niks fout kan gaan. Juist om die reden had hij ook nooit verwacht dat het bij hem misging.

Lees ook
Eerste vuurwerkslachtoffer in ziekenhuis, opererende chirurg verbijsterd 

‘Wees alert’

Bram deelt z’n verhaal zodat hij mensen kan waarschuwen: “Wees alert dat er altijd iets fout kan gaan. Het is en blijft kruit.” De vader van drie kinderen wil graag voorlichting geven en in gesprek gaan met fabrikanten. Zo hoopt hij dat er manieren worden gevonden waarop het aansteken van vuurwerk minder gevaarlijk zal worden. “Dan was het bij mij allemaal niet misgegaan.”

Het fragment bekijk je hieronder: 

De hele aflevering van Hart van Nederland (SBS6) kun je hier terugkijken. 

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: Hart van Nederland (SBS6) | Foto: Hart van Nederland (SBS6)

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser