Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Frans werd door zijn ex-vrouw vals beschuldigd van verkrachting

Frans werd door zijn ex-vrouw vals beschuldigd van verkrachting

Frans en zijn vrouw gingen uit elkaar nadat zij vreemd was gegaan. Een paar maanden later werd Frans op zijn schouder getikt door de politie: hij werd verdacht van verkrachting en mishandeling. 

| Kirsten Zijderveld

In RTL Late Night (RTL4) vertelt Frans hoe die beschuldiging zijn leven veranderde.

Verkrachting

“Ik dacht: dit is een grap”, zegt Frans over het moment dat de politie hem arresteerde en zei dat hij verdacht werd van mishandeling, verkrachting en seksueel misbruik van zijn ex. Hij was 23 jaar samen geweest met haar en dit had hij nooit aan zien komen. “Mijns inziens hadden wij een beter dan gemiddelde relatie.”

Gevangenis

Dat het toch niet helemaal goed zat, kwam naar boven toen Frans een geslachtsziekte bleek te hebben. Zijn vrouw bekende dat ze was vreemdgegaan en hun relatie liep op de klippen. Na de arrestatie moest Frans zes weken in de gevangenis doorbrengen in voorarrest. Daarna werd hij vrijgelaten, maar justitie en politie maakten fouten: hij mocht zijn kinderen niet zien totdat de zaak voor de rechter kwam. En dat gebeurde pas drieënhalf jaar later.

Nog steeds impact

Dit alles is inmiddels dertien jaar geleden gebeurd, maar nu weer actueel omdat rechtspsycholoog André de Zutter de zaak onderzocht en voor de politie een checklist ontwikkelde waarmee valse van echte aangiftes gescheiden kunnen worden. Nog steeds heeft de gebeurtenis invloed op het leven van Frans, want hij ziet zijn kinderen nog steeds niet.

Bekijk het fragment hieronder of kijk de hele aflevering van RTL Late Night hier.

Lees ook
Britse politie biedt excuses aan na tweet over preventie van verkrachting

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser