Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

DJ Frank van der Lende maakt serie over vader (63) met Alzheimer: 'Dit staat mij te wachten'

DJ Frank van der Lende maakt serie over vader (63) met Alzheimer: 'Dit staat mij te wachten'

Gisteren was het Wereld Alzheimer Dag. Maar de ziekte komt niet alleen voor bij oude mensen, zo vertelde dj Frank van der Lende bij ‘RTL Late Night’. 

| Belinda Janssen

Franks vader is pas 63, maar ook hij lijdt aan dementie. ‘We dachten eerst dat hij een burn-out had.”

Einde aan het lijden

De afgelopen jaren was het vooral journalist Hugo Borst die met het verhaal over zijn dementerende moeder in de media aandacht vroeg voor de vreselijke ziekte, die steeds vaker om zich heen grijpt. Vorige maand overleed ze, en dat is voor Hugo een opluchting, vertelde hij bij RTL Late Night (RTL 4). Haar lijden en zijn zorgen zijn daarmee na jaren tot een einde gekomen, hoe verdrietig ook voor de hele familie.

Lees ook
Zanger Jan Dulles over vader met alzheimer: ‘Het was een soort afscheid nemen’

Pas 63, maar toch alzheimer

DJ Frank van der Lende weet inmiddels ook hoe het is om met iemand met alzheimer om te gaan. Zijn vader is pas 63, maar de ziekte heeft zich bij hem inmiddels geopenbaard. Om die reden is hij nu, samen met Alzheimer Nederland, bezig met een serie op YouTube over zijn vader. “Sinds de diagnose ben ik heel veel gaan lezen. Nu wil ik die informatie doorgeven.” Dat helpt hem de dagelijkse sores te verwerken. “De ene dag gaat het heel goed, de andere wil hij zijn bed niet uitkomen. Het is heel confronterend.”

Frank van der Lende: ‘Dit staat mij te wachten’

Het verhaal van Hugo is ook bij Frank hard binnengekomen. “Ik weet: dit staat mij allemaal te wachten. Ik kijk daar huizenhoog tegenop, maar je kunt er niks aan doen.” De serie moet hem die dingen helpen verwerken, maar ook andere mensen ondersteunen en informeren. Zijn vader werkt overigens graag aan de reeks mee. “Soms heeft hij een topdag, en wil hij meedoen. Maar soms wil hij gewoon bij mijn moeder zijn. Maar het gaat er ook over hoe ik het ervaar.” De serie is vanaf begin oktober op YouTube te zien.

Bekijk het fragment hier:

De hele aflevering van RTL Late Night bekijk je hier

Lees ook
Bitterzoete hereniging: man met alzheimer herkent zijn dochter niet in ‘Hello Goodbye’

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: RTLXL | Foto: Screenshot RTL Late Night

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser