Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers zijn fan van miljonairsgezin 'Steenrijk, Straatarm' dat handen flink uit de mouwen steekt

Kijkers zijn fan van miljonairsgezin 'Steenrijk, Straatarm' dat handen flink uit de mouwen steekt

Het was gisteravond in ‘Steenrijk, Straatarm’ (SBS6) een van de eerste keren dat een gezin géén moeite leek te hebben met de verandering van budget. Familie van Maaren greep het avontuur met beide handen aan. 

| Maaike van de Graaf

En zag hun weekje naar de basis niet als leed, maar als één grote vakantie.

Alles even loslaten

Ondernemer Bernardus en Nienke van Maaren wonen samen met hun dochter Queen op Ibiza en ruilen een week van huis met gezin Jansen uit Vianen. Ook dochter Valerie, uit een eerdere relatie van Bernardus, woonde een week bij haar vader, Nienke en zusje Queen. De huizenwissel zien ze als een luxe: “Omdat we gewoon alles even moeten loslaten.”

Flessen ophalen

Maar een ondernemer blijft een ondernemer en dus besluit het gezin meteen tot actie over te gaan. Nog maar net gewend in Vianen, gaan ze langs de deuren om lege flessen op te halen. Binnen no time hebben de van Maarens twee boodschappenkarren vol met lege flessen, die ze – uiteraard – inleveren bij de plaatselijke supermarkt voor statiegeld. De opgeleverde centen worden niet ingezet om wat luxer te kunnen leven. Nee, Bernardus heeft een buurtapp opgericht waarin hun tijdelijke buren een bestelling voor boodschappen door kunnen geven. Vervolgens halen de van Maarens van het opgeleverde statiegeld de boodschappen én rekenen ze kosten voor het bezorgen.

Polonaise met ‘de buurtjes’

Het gezin blijft maar gaan en ziet overal een kans om extra geld te verdienen. Ook dochter Valerie blijkt een ondernemer in hart en nieren en roeit met de riemen die ze heeft. Het meisje verkoopt op straat het ene na het andere ijsje. Van die verdiende centen besluit het gezin dan weer een buurtfeest te organiseren. Inclusief polonaise op straat met “de buurtjes”.

Kijkers zijn fan van Bernardus, Nienke, Valerie en Queen:

De hele aflevering van Steenrijk, Straatarm kijk je hier terug. 

Meer video’s zien?

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

Lees ook
Tranen in de speelgoedwinkel in ‘Steenrijk, Straatarm’: Jan kan éindelijk cadeau voor dochter kopen

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | GELD | LEKKER KIJKEN

Bron: Steenrijk, Straatarm / SBS6 | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser