Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Pijnlijk: deze deelnemer wordt snoeihard in de rug gestoken in 'Expeditie Robinson'

Pijnlijk: deze deelnemer wordt snoeihard in de rug gestoken in 'Expeditie Robinson'

De messen werden gisteren wel héél scherp geslepen in ‘Expeditie Robinson’. En ze werden in de rug gestoken van juist de persoon die dat totáál niet zag aankomen. Let op: spoilers.

| Belinda Janssen

De Eilandraad zorgde voor complete verbijstering bij de argeloze deelnemer die met de meeste stemmen haar huis werd gestuurd.

‘Wat een naaistreek’

De sfeer wordt steeds grimmiger in de kampen. Dát is zelfs Steven Brunswijk opgevallen, de knuffelbeer onder de BN’ers. Nadat hij de plannen van Gregory hoort om een pact te sluiten om Jody eruit te spelen, indien het spelverloop daarom vraagt, is hij geschokt: “Wat een naaistreek. Dit is gewoon een teammaatje naaien. Ik vertrouw ‘m voor geen meter, maar ik heb geen keuze.” En dús laat Steven zich meeslepen.

Lees ook
De frustraties lopen op: keiharde fittie in ‘Expeditie Robinson’

Corry Konings: de superheld van ‘Expeditie Robinson’

Op het Duivelseiland wrijft Nienke haar handen aan gort, maar een fikkie stoken, dat lukt maar niet. Gelukkig is daar Corry -King- Konings to the rescue. De blonde Brabantse zorgt wel dat ze de vlam rap in de pijp krijgt. Met een glimlach hakselt ze taaie schelpdieren weg alsof het haar Laatste Avondmaal is: “Dan heb je toch iets naar binnen.” We durven het nauwelijks hardop te denken, maar zien we hier de winnaar van Robinson 2018 in beeld? Voor ons is ze nu al een superheld. Toch is het Nienke die na een geslaagde comeback-proef terug mag naar de -voor Robinson-begrippen- bewoonde wereld: tussen haar collega’s BN’ers op het oude honk, maar dan zonder Donny en Tony.

Gwenda graaft haar eigen kuil

Maar laten we vooral de Onbekende Nederlanders niet vergeten. Daar vlamt het ook wel zónder dat er een vuursteen aan te pas komt. Nadat Team Captain en militair Gwenda haar eilandgenoten wekenlang commando’s toeschreeuwde, is de rest de drammende drill-instructor zolangzamerhand wel zat. Terwijl Gwenda doodleuk een plannetje smeedt om Sandra te lozen, gaan haar teamgenoten met een stalen gezicht met haar mee. Gwenda in de biechtstoel: “Sorry San, ik sluit me aan bij de rest van de groep.” De kijkers voelen de klap die nog moet komen al aankomen.

Gouden munt? Niet nodig

Kat in het bakkie, denkt Gwenda in al haar naïviteit. Ze verzuimt tijdens de Eilandraad om haar gouden munt in te zetten, waarmee ze eventuele tegenstemmen stante pede kan neutraliseren. Hoogmoed komt voor de val: met vier stemmen tegen de teamleider lazert Gwenda snoeihard van haar sokkel af. En ze wéét dat het friendly fire is dat haar de kop heeft gekost, voor een beroepsmilitair ronduit onverteerbaar. In tranen verlaat ze het strijdtoneel: “Ze hebben me eruit gewieberd. Ik zag ‘m niet aankomen, des te harder komt het nu aan.” En zo wordt de Kapitein van haar eigen schip gegooid. De ratten blijven achter.

Vertrek Gwenda verdeelt de kijkers

Op Twitter waren de kampen al net zo verdeeld als op de eilanden: behalve een portie leedvermaak kreeg Gwenda ook de nodige steunbetuigingen van de kijkers.

Bekijk het fragment hier


De hele aflevering van Expeditie Robinson bekijk je hier

Lees ook
Kijkers verbijsterd: zó zorgt deze deelnemer voor de bizarste exit ooit in’Expeditie Robinson’

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: RTLXL | Foto: Screenshot Expeditie Robinson

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser