Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Abrupt afscheid: deze publieksfavoriet moet 'Expeditie Robinson' verlaten

Abrupt afscheid: deze publieksfavoriet moet 'Expeditie Robinson' verlaten

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Ook in ‘Expeditie Robinson’ vallen soms onschuldige slachtoffers, en dat doet pijn. Let op: spoilers.

| Belinda Janssen

Het avontuur eindigde gisteren abrupt voor één van de grootste publieksfavorieten.

Brabantse bikkel in ‘Expeditie Robinson’

Met haar 67 jaar is Corry Konings de oudste Robinson-deelnemer ooit. De kans dat ze de eindstreep zou halen, was dan ook niet erg groot: in deze keiharde strijd zijn de fysieke proeven alleen al een soort survival of the fittest. De afgelopen weken wist ze de kijkers evenwel behoorlijk te verbazen: Corry -King- Konings bleek een Brabantse bikkel tussen de branieboys en fitgirls. Waar ‘stoere’ rappers Aisha en Yosylvio het kampement huilend om hun moeders verlieten, hield Corry zich steevast staande.

Lees ook
De frustraties lopen op: keiharde fittie in ‘Expeditie Robinson’

Corry houdt áltijd de moed erin

Verbannen naar het Duivelseiland, samen met collega-veteraan Johnny Kraaijkamp jr, speelt ze haar eigen Me Tarzan, You Jane. Corry knoopt hutten, bakt bananenfrieten en kneedt deegdumplings, maakt sneller vuur dan een briesende draak en houdt de moed zelfs tijdens de zwaarste ontberingen erin met montere oneliners waar positiviteitsgoeroes nog wat van kunnen leren: “We hebben altijd nog plan B. Of C.”

Robinson-risotto van Johnny KraaijKrab

Maar toch, het nieuwbakken seniorenstelletje Corry en Johnny (ze zijn allebei single, toch?) weet dat ze gescheiden worden. En dat doet pijn. Corry slaakt een gilletje wanneer ze een krab op het strand vindt, die door dekselse Johnny vlot in de pan wordt gehakt. Samen met wat rijst is dat een waar Koningsmaal. Corry, genietend van de Robinson-risotto: “Rijst met een smaakje, heel lekker.” Johnny: “Dit is de Johnny KraaijKrab.” Humor, die twee. De programmamakers hadden dit leukste Robinson-koppel ooit wel een fles wijn mogen geven om het naderende afscheid draaglijker te maken.

Corry-fee moet naar huis

Maar helaas, het spel met een ingewikkelde knikkerpuzzel wordt La Konings fataal. Ze moet eruit en dat komt hard aan. Niet alleen bij Corry, die zichtbaar de tijd van haar leven heeft op de Filipijnen, maar vooral bij de kijkers, die aan deze exit een Heel apart gevoel van binnen overhouden. Corry vertrekt met een uitsmijter van jewelste: “Als troostprijs mocht ik wel naar een mooie zonsondergang kijken.”

Bekijk het fragment hier:

Mooi was die tijd met Corry:

Er was ook nog een eilandraad, maar who cares, nu Corry eruit is:

Trouwens: kennen jullie onze eigen Expeditie Biecht al? Deze deelnemer moest een beetje braken in haar mond van een zekere BN’er.

De hele aflevering van Expeditie Robinson bekijk je hier

Lees ook
Kijkers verbijsterd: zó zorgt deze deelnemer voor de bizarste exit ooit in’Expeditie Robinson’

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: RTLXL | Foto: Screenshot Expeditie Robinson

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser