Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Onvrijwillig afscheid én valse mindfuck in 'Expeditie Robinson'

Onvrijwillig afscheid én valse mindfuck in 'Expeditie Robinson'

‘Expeditie Robinson’ moest gisteren afscheid nemen van een geliefde kandidaat. En dat afscheid deed pijn, zowel op het eiland als op de bank thuis. Let op: spoilers.

| Belinda Janssen

Na een werkelijk bloedstollende proef was het definitief gedaan met deze bikkel in Expeditie Robinson (RTL 5).

Feestmaal met mayo en inktvis

Het begon zo mooi, deze aflevering. Na weken van ontberingen en voedselgebrek werd door de programmamakers wat voer over het hek gegooid: de eilandbewoners kregen aardappelen, groenten, mayonaise, stroopwafels én inktvis. Honger maakt rauwe bonen zoet: kandidaat Laurie zat in eerste instantie sip naar de ‘calamari’ te kijken, maar genoot uiteindelijk van wat de beperkte pot schafte.

Lees ook
Kijkers verbijsterd: zó zorgt deze deelnemer voor de bizarste exit ooit in ‘Expeditie Robinson’

Gunfactor in ‘Expeditie Robinson’

De gunfactor ging ook deze week weer naar Loiza. Na de verrassende twist van vorige week, ingezet door Steven Brunswijk, mocht ze tegen alle verwachtingen in blijven.Deze week zou het hangen of wurgen worden, zo wist ze. De enige ontsnappingsclausule om zich van een plek in de finale te verzekeren: de immuniteitsproef winnen. Samen met Jan, Laurie en Steven stond ze te zwabberen op een steeds smaller wordende balk, tien meter boven zee.

Strijdend ten onder

Nadat eerst Steven en Jan met hun grote voeten het water in lazerden, ging het tussen Loiza en Laurie. En Laurie, met haar verbeten blik, was niet van plan om haar plek cadeau te geven aan Loiza. De blondine ging strijdend ten onder, wetende dat dit écht het einde was. Hulp van Steven hoefde ze niet te verwachten, maar ook niet van de rest van de groep, zo wist ze: “Steven, je bent een snitch en een backstabber, maar je bent er tenminste wel eerlijk over.” Na de Eilandraad moest ze vertrekken.

Valse mindfuck

Intussen moest Laurie nóg een proef doen. Ze koos Gregory als tegenstander, want ze schatte de sportman ‘fysiek niet zo sterk in’. Voor straf kreeg ze door de makers een mindfuck van jewelste voorgeschoteld: tijdens een proef met vallende kokers werd ze volledig uit haar concentratie gebracht door persoonlijke boodschappen van haar familie. Gregory kreeg juist vleugels van die valse actie en won glansrijk. Lesje Robinson: onderschat nooit je tegenstander.

Lees ook
Abrupt afscheid: deze publieksfavoriet moet ‘Expeditie Robinson’ verlaten

Kijkers missen Loiza nu al

Met het vertrek van Loiza verliest het programma één van de leukste en sterkste kandidaten, zo oordeelde men thuis.

Bekijk het fragment hier:

En dan die mindfuck om die kandidaten eens lekker gek te maken:

Kun je de fragmenten niet zien? Kijk dan hier en hier. De hele aflevering van Expeditie Robinson bekijk je hier

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: Screenshot 'Expeditie Robinson'

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser