fragment gemist

Verbaal vuurwerk: Jinek in de clinch met DENK-politicus Azarkan over nepcampagne PVV

Verbaal vuurwerk: Jinek in de clinch met DENK-politicus Azarkan over nepcampagne PVV

Snoeiharde discussies aan tafel bij ‘Jinek’. DENK-politicus Farid Azarkan werd door Eva kritisch aan de tand gevoeld over de nepcampagne waarin de PVV uiterst negatief werd neergezet.  

| Belinda Janssen

Eva legde Farid het vuur aan de schenen over de manier waarop DENK de partij van Geert Wilders probeerde te framen.

Lees ook
‘DENK overwoog plaatsen nepadvertentie PVV bij Kamerverkiezingen’

Nepcampagne ten koste van PVV

‘Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren.’ Zo luidde de tekst op een campagneposter van Geert Wilders en de PVV. Maar de campagne bleek volkomen onwaar. Iemand binnen de gelederen van DENK had de posters bedacht en ontworpen. Na enkele dagen vond de partij de nepcampagne te ver gaan en besloot de posters niet te gebruiken. Maar die bleken in Scandinavië, Duitsland en Turkije toch enkele dagen online te hebben gestaan.

Wie is verantwoordelijk?

Eva Jinek vroeg aan Farid waarom er überhaupt was overwogen om een nepcampagne uit te zetten. De fractievoorzitter had daarop geen eenduidig antwoord. Hij stelde eerst dat “hij het wel een creatief idee” vond, maar vond het uiteindelijk “toch niet netjes” en volgens hem was het nooit de intentie om de campagne te gebruiken, ondanks dat die wél online stond. Daar nam Eva geen genoegen mee en bleef hem vragen over de chronologische gang van zaken en over wie eindverantwoordelijk is binnen de partij.

Holocaust-referentie

De ergernis nam aan beide kanten toe en het gesprek verviel in jij-bakken en onderbrekingen. Eva: “DENK heeft als partijprincipe dat ze willen verbinden, niet polariseren. Overweegt u dan toch om een nepcampagne te gebruiken, met een Holocaust-referentie?” Farid: “Wilders maakte een nepposter met Pechtold. En die mag hier een uur komen praten over zijn poezen.” De toon werd steeds grimmiger en Eva kon haar ergernis nauwelijks verbergen. Wilders heeft zich fel uitgesproken tegen de praktijken van DENK.

Lees ook
Twitter-account DENK-leider Kuzu gehackt: ‘Stem PVV’

Onaangenaam gesprek

Op Twitter werd flink gediscussieerd over het optreden van Farid Azarkan. Er was veel bewondering over Eva die zich ferm staande wist te houden in het onaangename gesprek.

Bekijk het fragment hieronder. De hele aflevering van Jinek bekijk je hier

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Jinek

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser