Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Pijnlijke momenten door onbegrip tussen moeder en (adoptie)dochter in 'Eindelijk Thuis'

Pijnlijke momenten door onbegrip tussen moeder en (adoptie)dochter in 'Eindelijk Thuis'

De 34-jarige Priyani werd op haar derde vanuit Sri Lanka door Nederlandse ouders geadopteerd. In Nederland voelde ze zich nooit thuis in haar adoptiegezin en in de puberteit gaat het helemaal mis.

| Jet Canneman

Samen met haar adoptiemoeder reist ze in Eindelijk Thuis (KRO-NCRV) terug naar Sri Lanka, op zoek naar haar roots én om de band tussen hen enigszins te herstellen.

Lees ook
Vader en (adoptie)zoon herstellen hun band tijdens bijzondere reis in ‘Eindelijk Thuis’

 

Pijnlijke confrontatie

Maar dat de pijn bij beiden diep zit, blijkt al snel. Terwijl Priyani intens geniet van het weerzien met haar geboorteland, gaat ze ook de confrontatie met haar moeder aan. Zo is er bijvoorbeeld het gegeven dat Priyani de naam die haar Nederlandse ouders haar hebben gegeven, Lisanne, niet meer gebruikt omdat het haar doet denken aan iemand die ze niet is. Maar Priyani denkt dat haar moeder nooit goed heeft gesnapt waarom ze die keuze heeft gemaakt. “Als ik aan Lisanne denk, denk ik aan een meisje dat niet gelukkig was. Ik ben niet meer die persoon. Ik heb mezelf de afgelopen jaren gevormd en voor mijn gevoel is dát Priyani.”

Lees ook
Kijkers huilen mee met Isabel in ‘Spoorloos’: ‘Het is bijna te pijnlijk om naar te kijken’

 

‘Ik ben blij dat ik van huis ben weggelopen’

Haar moeder kan haar ergernis en verdriet nauwelijks verbloemen als Priyani verdergaat over de heftige periode dat ze op haar vijftiende van huis wegliep en op straat belandde. “Ik heb het gevoel dat ik toen pas mezelf kon zijn”, legt Priyani haar moeder uit. “Het heeft me een hoop ellende gebracht, maar ik ben dankbaar dat ik die keuze heb gemaakt, want thuis was ik zo vreselijk ongelukkig. Maar door die ellende heb ik mezelf gevonden en kon ik gelukkig worden.”

Klap in het gezicht

Woorden die keihard aankomen bij haar moeder Annelies: “Ik had er moeite mee. Het was een combinatie van pislink en verdrietig.” De volgende dag legt ze uit waarom ze zoveel moeite had met de harde woorden van Priyani. “De dag eindigde met het ophemelen van een afschuwelijke periode. Het voelt als een klap in je gezicht. Besef je één moment hoeveel verdriet wij er van gehad hebben?”

‘Moeilijk om naar te kijken’

Het levert dit keer uiteindelijk wél een mooi gesprek op, waarbij Priyani zegt haar moeder ook te begrijpen en excuses maakt voor alle keren dat ze haar zo heeft gekwetst tijdens haar puberteit. Ook een bezoek aan het kindertehuis waar Priyani verbleef doet de band duidelijk goed. Kijkers zijn onder de indruk van de heftige uitzending:

Bekijk het fragment hier vanaf minuut 25:46.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser