Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Kijkers 'DWDD' enthousiast over sprookjesachtige vertolking van 'Peter en de Wolf'

Kijkers 'DWDD' enthousiast over sprookjesachtige vertolking van 'Peter en de Wolf'

‘De Wereld Draait Door’ had vanavond een speciale uitzending en dat bleek een gouden zet. Kijkers zijn namelijk érg enthousiast over het Russische muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’, vertolkt door het Nederlands Kamerorkest. 

| Ashley Doogan

DWDD durfde het aan om de kijkers hier een half uur van voor te schotelen. Sommigen vonden dat érg lang, maar de meesten vonden het heerlijk.

Rusland anno 2018

Van het WK voetbal tot het conflict met Oekraïne: Rusland drukte een grote stempel op het jaar 2018. Aan tafel bij De Wereld Draait Door werd het land daarom vanavond onder de loep genomen. En niet zomaar met alleen gesprekken, maar ook aan de hand van het sprookje Peter en de Wolf, dat meer dan tachtig jaar geleden in première ging.

‘Peter en de Wolf’

Matthijs besprak onder andere met zijn tafelgasten wat dit Russische sprookje zegt over het Rusland van nu, maar het verhaal én de vertolking daarvan – door Paul de Leeuw en het Kamerorkest – maakten het meeste indruk op de kijkers.

https://twitter.com/Robbinheutman/status/1072229334365163521

Lees ook
Kijkers ‘DWDD’ ontroerd: stervend meisje wil dat vriendin plek inneemt

Bekijk hier het sprookje en oordeel zelf:

VIDEO'S | NIEUWS | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: De Wereld Draait Door | Foto: De Wereld Draait Door

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser