Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Douwe Bob praat openhartig over donkere periode in 'Pauw' en spaart zichzelf niet

Douwe Bob praat openhartig over donkere periode in 'Pauw' en spaart zichzelf niet

Hoge pieken, diepe dalen. Douwe Bob is als artiest buitengewoon succesvol, maar in zijn privéleven liep het de laatste tijd helemaal niet lekker.

| Belinda Janssen

Hij vertelt erover in Pauw, en daarbij spaart hij zichzelf beslist niet.

Bergafwaarts na Songfestival

Als het om zijn muziek gaat, heeft Douwe Bob al veel bereikt in zijn jonge leven. De 25-jarige zanger maakte in korte tijd carrière, en schopte het zelfs tot de finale van het Eurovisie Songfestival. Sinds die tijd gaat het eigenlijk niet zo goed met hem, vertelt hij tegen Jeroen Pauw. Hij was niet meer de vriendelijke jongen die hij ooit was -“Ik was geen leuk persoon meer”- , hij leefde ongezond en tot overmaat van ramp ging ook zijn relatie uit.

‘Ik heb demonen geërfd’

Hij kon niet goed omgaan met zijn status als bekendheid, en al helemaal niet als onvrijwillige single. “Ik heb nooit leren praten, thuis. Dat hakte er gewoon in.” Hij stopte met schrijven en dronk te veel. Pijnlijk, want zijn jeugd is gevormd door een vader met een alcoholprobleem die nu met Korsakov kampt. “Hij heeft demonen en ik heb demonen. Dat heb ik geërfd van hem.”

‘Ik ben het waard om voor te vechten’

Hij verwerkte zijn verdriet in zijn nieuwe plaat The Shape I’m In, maar moest daardoor nóg eens diep door de pijn. “Ik heb eigenlijk drie maanden huilend op de bank gezeten. Ik had nog nooit zo’n liefdesverdriet gehad.” Nu richt hij zich vooral op de toekomst, met zijn donkere verleden steeds verder op de achtergrond: “Ik ben het waard om voor te vechten.”

Lees ook
Douwe Bob krijgt kritiek en biedt op Instagram zijn excuses aan

Kijkers zijn geraakt

De kijkers waren diep onder de indruk van Douwes persoonlijke ontboezemingen. ‘Puur en eerlijk’, zo vond men.

Bekijk het fragment hier:

De hele aflevering van Pauw bekijk je hier

Lees ook
Douwe Bob is ‘teleurgesteld’ na Songfestival

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Pauw

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser