Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Dotan in 'RTL Late Night' over leukemiepatiënt: 'Ik heb er geen goede verklaring voor'

Dotan in 'RTL Late Night' over leukemiepatiënt: 'Ik heb er geen goede verklaring voor'

Afgelopen weekend bracht ‘de Volkskrant’ naar buiten dat Dotan nepfans gebruikte om zijn imago op te poetsen. Hij reageerde gisteren zelf op het nieuws met een video, en zat ’s avonds aan tafel in ‘RTL Late Night’. 

| Kirsten Zijderveld

“Ik vind het heel belangrijk om duidelijk te hebben dat ik me echt distantieer van verhalen die zijn verzonnen”, zegt hij.

Lees ook
Imago Dotan volgens de Volkskrant opgepoetst door ‘fanatieke nepfans’

‘Af en toe een like’

Allereerst vraagt Humberto wat er wel en niet klopt uit verhaal dat in de Volkskrant is verschenen. “Wat er klopt is dat ik in 2011, toen ik begon met mijn muziekcarrière, wel het idee had om te zoeken naar manieren hoe ik mijn muziek bij meer mensen terecht kon laten komen. En daar is toen het idee ontstaan om, heel onschuldig eigenlijk, een aantal accounts aan te maken om af en toe een like te doen of een liedje aan te vragen.”

Leukemiepatiënt

Als Humberto hem vraagt naar het verhaal over de leukemiepatiënt zegt Dotan dat hij daar zelf niet achter zit. “Het komt niet uit mijn hoofd. Het enige waar ik verantwoordelijkheid voor kan nemen is dat dat een aantal jaar als een reactie onder mijn post heeft rondgezworven. Ik had dat de kop in moeten drukken. Ik had dat moeten en kunnen weten. En ik wil niet gaan wijzen.”

Alleen de headline gezien

Hoe het dan mogelijk is dat dat verhaal destijds naar buiten kwam, blijft in het midden. “Maar als je dat nieuws over die leukemiepatiënt ziet en LINDA. pakt het op en het is niet waar, dan raak je toch in paniek?”, vraagt presentatrice Zarayda Groenhart zich af. “Ik heb er gewoon geen goede verklaring voor. Ik heb oprecht toen alleen maar de headline gezien, niet het stuk gelezen”, is zijn reactie.

Lees ook
Dotan reageert aangeslagen op nepprofielen: ‘Ik heb er achteraf ontzettend veel spijt van’

‘Ik was naiëf en onzeker’

Dotans leugens staan haaks op zijn actie #InsideMyBones, waarin hij mensen vorig jaar opriep om echte en ongefilterde verhalen te delen. Volgens hem was dit alles toen echt niet meer gaande. “Het is ongelooflijk dom en het was echt iets aan het begin. Ik was naïef en onzeker en heb een hele stomme beslissing gemaakt. Ik heb me zo vaak voor de kop geslagen.”

Vliegtuigverhaal is wél waar

En dat verhaal over de ontmoeting met de fan in een vliegtuig? “Dat is waar. En dat zei ik ook tegen de Volkskrant-journalist: ‘Ik ben met mijn gezicht niet veel te zien. Mijn muziek is eigenlijk bekender dan dat ik zelf ben.'”

Bekijk het hele fragment hieronder:

De video die hij die middag plaatste bekijk je hier:

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser