Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Ernstig zieke Pien (7) ontroert schaatser Esmee Visser en kijkers thuis

In ‘Tour de Celeb’ (MAX) fietsen zes BN’ers een Tour de France-etappe om geld op te halen voor de Nierstichting. Elke deelnemer is gekoppeld aan een nierpatiënt, voor wie zij de tocht rijden.

| Jet Canneman

Zo heeft Olympisch schaatskampioen Esmee Visser voor de zevenjarige Pien gereden, die ernstig ziek is.

Nieren zijn stuk

Pien kreeg een jaar geleden te horen dat haar nieren ‘stuk zijn’, zoals ze het zelf vertelt. “Dat vind ik helemaal niet leuk.” Pien moet nu vier keer per week gedialyseerd worden, vier uur lang per keer. “Wat ik het allerliefste zou willen is dat mijn nieren het weer doen. Dan kan ik weer naar school en met mijn vriendjes en vriendinnetjes spelen.” Pien kan vanwege haar nierziekte nooit op vakantie en zicht op een transplantatie is er niet, daarvoor maakt Pien teveel antistoffen aan.

‘Tranen in mijn ogen’

Haar verhaal maakt diepe indruk op Esmee, die hierdoor nog gemotiveerder van start gaat. Ze komt uiteindelijk als eerste over de finish na een helse rit van 160 kilometer, die uit vier beklimmingen bestaat. Ook kijkers zijn geraakt door de kleine Pien en noemen haar een held:

Kijk hier de hele uitzending van Tour de Celeb terug.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv  voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser