Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Esthers zoon werd onterecht beschuldigd van verkrachting: 'Echt vrij is hij nog steeds niet'

Esthers zoon werd onterecht beschuldigd van verkrachting: 'Echt vrij is hij nog steeds niet'

Het leven van Dex (19) en zijn familie veranderde radicaal toen hij van zijn bed werd gelicht omdat hij beschuldigd werd van verkrachting. Zijn moeder vertelde in ‘RTL Summer Night’ over de impact van deze onterechte beschuldiging.

| Jet Canneman

Pas twee jaar later werd Dex vrijgesproken en het proces heeft diepe sporen achtergelaten.

Lees ook
Ouders gehandicapte Dinand (9) onterecht beschuldigd van kindermishandeling

‘Ik wist: hij is onschuldig’
Dex wil het verhaal graag vertellen, maar dat doet hij liever via zijn moeder, Esther Boek: “Als hij hier zou gaan zitten, dan wordt zijn gezicht opnieuw gekoppeld aan verkrachting, en hij wil door.” Dex was net negentien toen de politie plotseling het huis van het gezin binnenviel. Dex beweerde gelijk onschuldig te zijn, en Esther vertelt dat ze hem geloofde. “Dex is een jongen die best boos kan worden als hij beschuldigd wordt van iets wat hij gedaan heeft. Nu bleef hij zo rustig dat ik wist: hij is onschuldig.”

Twee lange jaren
Toch duurde het ruim twee jaar voordat Dex vrij werd gesproken. Na zijn vrijlating moest hij erg wennen. “Toen Dex terugkwam uit de gevangenis was hij heel erg rustig en bijna depressief. Kort daarna ging hij alles doen wat je maar kan doen, een beetje wat je ook ziet bij mensen die niet lang meer te leven hebben.”

Nog steeds niet echt vrij
De onterechte beschuldiging heeft nog een steeds grote impact op het leven van Dex. Via een brief, voorgelezen door zijn moeder, laat hij weten nog dagelijks met de rechtszaak bezig te zijn. “Uitgaan, naar de kapper, mijn auto wassen… ik doe het allemaal kilometers ver weg. Ik ben bang mensen tegen te komen die anders over mijn vrijspraak denken, elders denk ik anoniemer te zijn. Nog steeds slaap ik slecht en is er geen dag dat ik niet aan de rechtszaak en het hele proces eromheen denk. Het is ruim twee jaar geleden dat ik werd vrijgesproken, maar echt weer vrij zijn heeft meer tijd nodig. Veel meer.”

Lees ook
Heftig: onschuldige ouders raken kinderen kwijt in Noorwegen

Kijk de hele uitzending van RTL Summer Night hier terug.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTLXL | Foto: RTLXL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser