fragment gemist

Charly is ongeneeslijk ziek en ontmoet nog een laatste keer zijn moeder

Charly is ongeneeslijk ziek en ontmoet nog een laatste keer zijn moeder

Het nieuwe seizoen van ‘Hart in Aktie’ trapte gisteravond  af met een reportage die menig kijker in tranen kreeg. De terminaal zieke Charly werd na jaren herenigd met zijn moeder.

| Jet Canneman

Charly heeft uitgezaaide longkanker en niet lang meer te leven.

Lees ook
In ‘Reunited’: is dit de mooiste hereniging op de Nederlandse tv ooit?

Moeder in Somalië
Dat kreeg hij te horen toen hij net twee weken vader was geworden van een tweeling. “Ik was zo gelukkig, ik had alles. En opeens was mijn toekomst helemaal weg.” Charly vindt het ongelooflijk moeilijk om zijn gezin – hij heeft naast de tweeling nog twee dochters van zeven en tien jaar – achter te laten, maar hij treurt ook om het feit dat hij zijn moeder niet meer zal zien. Zij woont in Somalië; haar naar Nederland krijgen kost veel tijd en geld.

Langs met een smoes
Presentatrice Airen heeft nog geen garanties dat het echt gaat lukken om zijn moeder naar Nederland te krijgen, dus gaat ze eerst met een smoes bij Charly langs. Hij vertelt haar over zijn ziekte. “Ik was jong, sportief en at gezond. Toen kreeg ik last van mijn rug en hoorde dat ik uitgezaaide longkanker had. Ik dacht alleen maar: hoe kan dit?”

Lees ook
Tranen: moeder en dochter herenigd in ‘All You Need Is Love’

Hereniging
In het ziekenhuis laat Airen Charly eerst een videoboodschap van haar zien. Die ontroert hem al hevig. Als zijn moeder dan opeens zijn ziekenhuiskamer komt binnenlopen, hebben de twee het niet meer. Eindelijk kunnen ze elkaar weer in de armen sluiten en kan ze voor het eerst haar vier kleinkinderen zien:

Niemand houdt het droog
Kijkers zijn diep onder de indruk van het trieste lot van het jonge gezin en het emotionele weerzien met Charly’s moeder:

Bekijk de hele aflevering van Hart in Aktie hier.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: SBS6 | Foto: SBS6

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser