Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Burgemeester Pauline Krikke reageert op dood PVV-raadslid Willie Dille: 'Het raakt mij zeer'

Burgemeester Pauline Krikke reageert op dood PVV-raadslid Willie Dille: 'Het raakt mij zeer'

PVV-raadslid Willie Dille maakte eergisteren een einde aan haar leven, een dag na haar veelbesproken video op Facebook. Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, reageert in ‘Nieuwsuur’ (NOS).

| Belinda Janssen

De Haagse burgemeester reageert geschokt op het nieuws: “Haar overlijden raakt mij zeer.”

Groepsverkrachting

Er wordt nog volop onderzoek gedaan. Een filmpje dat Dille een dag voor haar overlijden op Facebook zette en weer verwijderde, roept veel vragen op over wat er met haar is gebeurd voordat ze tot haar daad kwam. Dille stelde in de video te zijn verkracht door een groep moslims, die volgens haar daartoe zouden zijn aangezet door een voormalige partijgenoot, Arnoud van Doorn, die inmiddels tot de islam is bekeerd.

Onderzoek door OM

Pauline Krikke, die van haar vakantieadres terugkwam vanwege Dilles dood, heeft al eerder uitgebreid met Dille over de beschuldigingen gesproken. Krikke reageert daar nu op in een statement: “Willie Dille heeft het in gesprekken met mij gehad over een ontvoering, bedreiging, verkrachting. Ik heb die uitspraken zeer serieus genomen. Ik heb haar altijd op het hart gedrukt: doe aangifte. Ik heb bemiddeld in de contacten met de politie. Ik tast in het duister waarom mevrouw Dille dat niet heeft gewild.” Krikke wil dat het OM onderzoek doet naar de omstandigheden en uitspraken voorafgaand aan Dilles dood en heeft een topoverleg gepland.

Lees ook
Engelse tiener redt levens door briefjes op ‘zelfmoordbrug’

Ook Van Doorn reageert

Ook Arnoud van Doorn, die Dille in het filmpje noemt, heeft gereageerd op de – zoals hij benadrukt – ‘trieste zaak’. Eerder meldde hij nog aangifte wegens smaad en laster te overwegen. Hij is geschokt door Dilles plotselinge dood en wenst haar nabestaanden via Twitter sterkte.

De hele aflevering van Nieuwsuur bekijk je hier. Het fragment begint op 20.29 minuten.

Lees ook
PVV-raadslid Willie Dille (53) overleden

Heb je last van suïcidale gedachten? Praat er dan over. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: Screenshot Nieuwsuur

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser