fragment gemist

'Break Free': Stijn ging stage lopen op de Antillen en kwam nooit meer terug

'Break Free': Stijn ging stage lopen op de Antillen en kwam nooit meer terug

Soms moet je met je ogen dicht in het diepe springen, ondanks al je angst. En dat was precies wat Stijn Poncin (20) deed, tijdens zijn allerlaatste reis in ‘Break Free’. 

| Belinda Janssen

Stijn overleed bij een auto-ongeluk op de Antillen, waar hij stage liep.

Lees ook
‘Break Free’: Kitty overleed op dezelfde dag dat ze aankwam in Australië

Angst voor de dood
Onzeker, faalangstig en altijd zoekende: Stijn Poncin (20) was een extreem gevoelige jongen. Sociaal bij zijn vrienden en familie, maar ook altijd aan het twijfelen over zijn eigen kunnen. Hij had een extreme angst voor de dood, waardoor hij niet voluit durfde te leven. Maar dat patroon wilde de sportieve rugby-speler uit Breda graag doorbreken. En dus trok hij de wijde wereld in, naar Curaçao, om daar stage te lopen.

Helemaal opgebloeid
Daar ging het al snel een stuk beter met hem, al verliep zijn stage zeker niet vlekkeloos. Maar Stijn bloeide op en zijn angsten leken door de reis een stuk minder te worden. Helaas ging het tijdens een korte trip naar het nabijgelegen eiland Bonaire helemaal mis met hem.

Lees ook
‘Break Free’: Rianne (18) overleed samen met haar vakantieliefde in Laos

De laatste momenten van Stijns leven
Na een avondje in het lokale uitgaansleven stapte hij in de auto bij een goede vriend. Maar de chauffeur had gedronken en crashte tegen een boom. Stijn, die geen gordel droeg, overleed ter plekke. De bestuurder kwam er met lichte verwondingen van af. Zijn familie en vrienden reisden naar de Antillen om te zien en te voelen waar en vooral hoe Stijn de laatste momenten van zijn leven doorbracht.

Symbolische sterfdatum
De symboliek spat van het scherm, wanneer Stijns familie zijn laatste sporen volgt. Stijn had altijd al het gevoel dat hij niet oud zou worden, en zijn sterfdag is voor veel mensen juist de dag van de liefde: 14 februari. En het is ook in liefde dat zijn familie aan hem terugdenkt. Zijn moeder: “Ik dacht altijd, als je kinderen overlijden, dan voel je dat als moeder. Maar ik heb dat gemist, ik heb het moment van zijn sterven niet gevoeld. Ik heb niks gemerkt. Ik vind het zo erg dat het voor hém is opgehouden.”

Twitter rouwt mee
De laatste aflevering van Break Free raakte de kijkers recht in het hart.

Bekijk Break Free hier. Het fragment begint op 26.44 minuten.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Meest gelezen

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Meer fragment gemist

Please update your browser