Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Bibian Mentel (die negen keer kanker had) gaat tóch naar de Paralympische Spelen

Bibian Mentel (die negen keer kanker had) gaat tóch naar de Paralympische Spelen

Het was voor snowboardster Bibian Mentel spannend of ze de komende Paralympische Spelen in Pyeongchang mee kon doen, omdat ze herstellende is van haar negende keer kanker.

| Kirsten Zijderveld

Maar met een grote glimlach kon ze zojuist bij De Wereld Draait Door vertellen dat ze erheen gaat.

Lees ook
Wat kun je beter niet zeggen tegen iemand die kanker heeft? Bibian Mentel heeft tips

Negen keer kanker

Toen we Bibian in november vorig jaar spraken, was ze herstellende van maar liefst 52 bestralingen. “Het gaat redelijk goed met me. Ik ben langzaam aan het opkrabbelen en heb iedere week weer iets meer energie”, zei ze toen. Ze had nog geen idee of ze bij de Paralympische Spelen aanwezig kon zijn, maar hoopte het enorm.

Op naar de Spelen

In december werd een aangetaste nekwervel nog vervangen door een metalen frame. Bij De Wereld Draait Door vertelt ze: “Ik vertrouwde m’n nek niet. Het voelde onzeker, en dit moest gebeuren want de tumor was aan het groeien en drukte te veel op m’n ruggenmerg. Maar de artsen zeiden: als dit gebeurd is, kan je eigenlijk direct na de operatie weer snowboarden.”

‘Het voelde weer zó heerlijk’

En dat laat ze zich geen twee keer zeggen. Uiteraard moet ze voorzichtig zijn, maar haar nek is weer zo sterk als-ie hoort te zijn. “Ik heb vorige week al in Canada op m’n snowboard gestaan. De eerste meters was ik voorzichtig, maar op dag twee voelde het alweer zó heerlijk. Een fantastisch gevoel.”

‘Ik verwacht er niks van’

Of ze kans maakt op goud, weet Bibian niet, maar meedoen is in haar geval écht belangrijker dan winnen. “Ik heb een voorbereiding van ongeveer drie tot vier weken. Mijn concurrenten zijn de helft van mijn leeftijd en hebben het hele jaar op hun snowboard gestaan, dus ik verwacht er niks van. We gaan het zien.”

Bekijk het fragment uit De Wereld Draait Door hieronder vanaf minuut 8:14.

Nog meer video’s zien?
Toen HEMA 90 jaar werd, deelde LINDA.tv taarten uit aan meerdere helden. Zo ook aan Bibian Mentel. Presentator Alkan ging bij haar op bezoek:

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | SPORT | WINTERSPELEN

Bron: BNNVARA | Foto: Screenshot 'DWDD'

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser