Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Beau heeft het loodzwaar tijdens bezoek aan hospice in 'Beau Five Days Inside'

Beau heeft het loodzwaar tijdens bezoek aan hospice in 'Beau Five Days Inside'

In ‘Beau Five Days Inside’ (RTL 4) verblijft Beau van Erven Dorens vijf dagen in een instelling waar je normaal niet zomaar binnenkomt. Gisteren: een hospice.

| Merel Boudrie

En dat was nogal aangrijpend.

Lees ook
Beau van Erven Dorens bezoekt tbs-kliniek en kijkers zijn diep onder de indruk

Tussenportaal

“Ik ben best een beetje zenuwachtig”, biecht Beau op, nog voordat hij een stap binnen heeft gezet. Hij zal vijf dagen (en dus ook de nachten) doorbrengen in een hospice in Brabant, waar mensen die terminaal ziek zijn hun laatste weken en dagen doorbrengen. “Het voelt als een compleet andere wereld”, zegt hij zodra hij binnen is. “Eigenijk als een soort tussenportaal. Ik ga het heel zwaar krijgen hier.”

Je voelt het leven

En daar blijkt achteraf geen woord aan gelogen. Beau ontmoet in het hospice verschillende mensen die hem recht in het hart raken: Ria (83) bijvoorbeeld, Méry (60), Martijn (46) en Ton (77). Ieder ontroeren ze de presentator met hun eigen verhaal. Maar hoe verdrietig, heftig en zwaar die ook zijn, in het hospice voel je het leven volgens Beau heel indringend. “Juist omdat het nog maar voor heel even is, is alles heel intens, mooi en gezellig.”

Heftig

“Het gaat hier echt om leven, niets doet er meer toe”, zegt Beau, zichtbaar aangeslagen door alles wat hij meemaakt. De verhalen vallen hem zwaar. Ton, die nog zo in het leven staat en een paar maanden geleden zelfs nog een verre reis heeft gemaakt. Ria, die geniet van elk moment. Maar ook de jongste van iedereen, Martijn, die ondanks zijn situatie grapjes blijft maken. De liefde tussen hem en zijn vrouw Jolanda spat er vanaf.

Afscheid

Als Beau na vijf dagen afscheid neemt van de bewoners en dus ook van Martijn, breekt hij als de jonge vader van twee vertelt ook zó graag naar huis te willen. “Ik zei laatst nog tegen Jo: ‘Weet je wat ik graag zou willen? Mijn spullen pakken en zeggen, houdoe.’ Gewoon lekker naar huis. Heerlijk.”

En juist die woorden raken Beau. Zodra hij de kamer uit is, barst hij in tranen uit.

Gouden vent

Niet alleen kijkers zijn diep onder de indruk van Beau, ook de bewoners van het hospice zijn hem dankbaar. “Je bent een gouden vent. Dat ik met jou nog kennis heb kunnen maken”, zegt Ton bij hun laatste gesprek.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: Beau Five Days Inside (RTL) | Foto: Still uitzending

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser