Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

Atti haalde haar ontvoerde dochter met behulp van mensensmokkelaars terug uit Iran

Atti haalde haar ontvoerde dochter met behulp van mensensmokkelaars terug uit Iran

Voor het derde jaar op rij is het aantal kinderen dat in Nederland naar het buitenland werd ontvoerd, gestegen. Ook de dochter van Atti werd als tweejarige peuter door haar vader naar Iran meegenomen.

| Jet Canneman

In EenVandaag (AVROTROS) vertelt Atti over de enorme paniek die ze voelde toen ze ontdekte dat haar dochter weg was.

Lees ook
Linda wordt in ‘Ontvoerd’ eindelijk met haar kinderen herenigd in Turkije

‘Voor mijn neus was mijn kind gevlogen’

“Het was drie januari en ijskoud. Zonder jas rende ik naar het politiebureau: mijn kind is ontvoerd!” Atti lag met haar man in scheiding, maar ze dacht dat ze goede afspraken hadden gemaakt. Maar opeens had haar ex haar bankrekening leeggehaald en dochter Nieloefaar meegenomen naar Iran. “Voor mijn neus was mijn kind gevlogen naar Iran”, vertelt Atti.

Doodongelukkig in Iran

Na tweeënhalfjaar mocht moeder Atti haar dochter eindelijk opzoeken in Iran. Ze zag dat het helemaal niet goed ging met Nieloefaar: ze was doodongelukkig en agressief. Met behulp van mensensmokkelaars en duizenden euro’s weet Atti haar dochter na een barre tocht uit Iran terug te halen. Iets wat Niefoelaar, inmiddels achttien, enorm dapper vindt van haar moeder: “Ik ben haar daar heel dankbaar voor.”

Lees ook
Aantal kinderontvoeringen gestegen: wanneer spreken we daar precies van?

Topje van de ijsberg

Coskun Çörüz van het Centrum Internationale Kindontvoering denkt dat het aantal bekende kinderontvoeringen nog maar het topje van de ijsberg is. “Heel veel mensen zitten nog met schaamte, je komt hier niet zo maar mee naar buiten.” Een verklaring over de toename heeft hij wel: “Het heeft allemaal te maken met globalisering. Mensen wonen en ontmoeten elkaar in het buitenland. Huwelijken mislukken en kinderen worden dan meegenomen terug naar het andere land.”

De hele uitzending van EenVandaag kijk je hier terug.

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: NPO | Foto: NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser