Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

fragment gemist

André van Duin bezorgt kijkers kippenvel door voorlezen boek Martine Bijl in 'DWDD'

André van Duin bezorgt kijkers kippenvel door voorlezen boek Martine Bijl in 'DWDD'

Komiek André van Duin mag dan vaak mensen aan het lachen maken, op sommige momenten ontroert hij ze juist ook. Zoals vanavond in ‘De Wereld Draait Door’, toen hij een stukje uit het boek van Martine Bijl voorlas. 

| Maaike van de Graaf

Dat boek gaat over de tijd dat de presentatrice een hersenbloeding had.

André van Duin in ‘DWDD’

André was vanavond tafelheer bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel en bracht het boek Rinkeldink met zich mee. Daar wilde hij graag een stukje uit voorlezen, want “het is een prachtig, mooi en ontroerend boekje”, vindt hij. In Rinkeldink beschrijft Martine Bijl hoe zij het hebben van een hersenbloeding heeft ervaren. “Zij kan dat op zo’n goeie manier, maar toch met vileine humor vertellen.”

Muisstille studio

En juist daarom wil André een stuk voorlezen uit het boek. “Omdat zij als geen ander kan verwoorden wat mensen die een hersenbloeding hebben gehad voelen.” Hij begint aan de eerste zin van een deel van het boek en krijgt gelijk de hele studio muisstil. “Er woont een vreemd wezen in mij die, toen ik een kale plek op mijn hoofd had en de deur tot mijn brein openstond, erin is gekropen”, begint André.

Kippenvel

Met natte ogen leest hij een stuk voor, waarin duidelijk wordt hoe erg Martine heeft geworsteld met de hersenbloeding die ze destijds had. En hoewel Martine Bijl prachtig kan schrijven, kan André van Duin minstens zo goed vertellen. Hij bezorgt kijkers kippenvel en ontroert ze. ‘Kan André niet gewoon dat hele boek voorlezen?’, vraagt iemand op Twitter.

Zie hier het fragment waar menig kijker kippenvel door krijgt:

Twitteraars zijn ontroerd:

De hele aflevering van De Wereld Draait Door kijk je hier terug. 

Lees ook
Martine Bijl open over nasleep hersenbloeding: ‘Er is een vreemd wezentje in m’n hoofd gekropen’

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | BOEK

Bron: DWDD | Foto: Screenshot DWDD

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser