Alleen maar vrolijke mensen: deze fotograaf portretteert lachende, zwarte Amerikanen

Alleen maar vrolijke mensen: deze fotograaf portretteert lachende, zwarte Amerikanen

Fotograaf Kleaver Cruz is het negatieve beeld over zwarte Amerikanen zat. Met zijn fotoserie ‘The Black Joy Project’ wil hij een optimistisch weerwoord geven, en daarover vertelt hij vrijdag in Amsterdam.

| Maaike van de Graaf

Met zijn serie toont hij de vrolijke kant van het zwarte Amerikaanse leven.

Lees ook
Deze fotoserie daagt je uit stil te staan bij jouw beeld van vluchtelingen

Zwarte Amerikanen
‘Ze hebben niks te verliezen’, zei Trump ooit tijdens zijn verkiezingsprogramma over zwarte Amerikanen. En dat beeld, dat het leven van zwarte Amerikanen treurig is, wil Kleaver Cruz veranderen.

The Black Joy Project
Kleaver Cruz laat een optimistische kant van het zwarte bestaan in de VS zien. Onder de hashtag #blackjoy deelt hij deze foto’s. En vrijdag is hij in Amsterdam om te spreken over zijn project. Je vindt hem om 21.30 uur bij het literatuurfestival. De hashtag wordt op Instagram ook veel gebruikt door Afro-Amerikanen om foto’s te delen van vrolijke momenten in hun dagelijks leven.

Read My World
Het Read My World literatuurfestival wordt gehouden van 12 tot en met 14 oktober in de Tolhuistuin in Amsterdam. Het festival staat dit jaar in het teken van zwart Amerika. Ruim honderd (internationale) gasten, onder wie auteurs als Darnell. L Moore en Shantrelle P. Lewis, praten over de zwarte identiteit. Aanwezig zijn bij het Read My World? Koop je ticket hier. 

SNACKS | LIFESTYLE

Bron: Read My World | Foto: Kleaver Cruz

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser