nieuws

Bingewatchen nu het nog kan: voordat deze populaire series van Netflix verdwijnen

Oké, niet meteen schrikken, maar series als ‘Homeland’, ‘New Girl’ en ‘Prison Break’, dreigen van Netflix te verdwijnen. Hoe dat komt? Dat is nog niet helemaal duidelijk.

| Yara Mureau

Wat wel duidelijk is, is dat je voor de zekerheid bovenstaande series – en andere – vóór 8 september moet bingewatchen.

Netflix-series verdwijnen

Sinds een aantal dagen krijg je bij series als Homeland, Prison Break, How I Met Your Mother en Modern Family de melding dat ze tot 8 september te zien zijn. Daarna zouden deze series, en een heleboel andere, verwijderd worden door Netflix. Netflix verwijdert wel vaker series, maar dit is wel een heel opvallende selectie. Waarom? Omdat deze series allemaal sinds de lancering van Netflix in Nederland, op Netflix staan. En die lancering is op 8 september precies vijf jaar geleden.

De melding die je nu krijgt als je aan de series wil beginnen:

Licenties van vijf jaar

De kans is dus groot dat Netflix de series Sons of Anarchy, Prison Break, How I Met Your Mother, New Girl, Modern Family, Lie to Me, The Unite, Homeland en White Collar, voor vijf jaar mocht hebben, maar nu dus niet meer. Wat overigens ook opvallend is, is dat niet bij álle seizoenen van de series de melding wordt aangegeven. Het kan dus zomaar zijn dat een aantal seizoenen verdwijnen, maar nog niet de hele serie.

Reactie Netflix

Netflix heeft nog niet gereageerd op het verwijderen van deze series. Maar voor nu is onze tip toch: mócht je een van bovenstaande series nog willen kijken, doe dat dan snel, want het kan zomaar zijn dat ze op 8 september van de app zijn verdwenen.

Lees ook
Het einde is echt in zicht: laatste seizoen ‘Homeland’ aangekondigd

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | BIOS & BINGEN

Bron: Netflix info | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser