Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

De nominaties zijn bekend: dit zijn de beste (en slechtste) acteurs en films van het jaar

Gisteren werden de nominaties voor de Raspberry Awards – voor de slechtste films en acteerprestaties – bekend en vanmiddag kwamen daar de ‘iets’ positievere Oscar-nominaties bij. ‘And the nominees are…’

| Verena Verhoeven

… onder anderen twee Nederlanders. Nu nog even kijken in welke categorie. Geintje, natuurlijk voor de Oscars.

Lees ook
Waarom ‘Call Me By Your Name’ nu al de belangrijkste film van 2018 is

De Raspberry Awards
Om maar even met het slechte nieuws te beginnen: de Raspberry-nominaties. De awards voor slechtste films en acteerprestaties worden traditiegetrouw een dag eerder dan grote broer Oscar uitgereikt – op 3 maart. En de nominaties zijn dit jaar niet mals.

Acteur/actrice: Jennifer, Emma, Johnny en Tom
Het zijn niet de eerste de beste acteurs die met geknepen billen hopen dat ze niet in de ‘prijzen’ vallen. Onder anderen Jennifer Lawrence (Mother!), Emma Watson (The Circle), Johnny Depp (Pirates of The Caribbean XIII) en Tom Cruise (The Mummy) zijn kanshebbers voor de slechtste actrice en acteur.

oscars en raspberry awards

Bijrollen
Ook bij ‘de slechtste bijrol’ staan acteurs die hun kwaliteiten inmiddels wel bewezen hebben. Onder anderen Anthony Hopkins (Collide & Transformers XVII: Last Knight) en Russel Crowe (The Mummy) waren dit jaar niet helemaal in hun goede doen.

Slechtste film
Qua films vallen onze monden minder ver open van verbazing. Want hoewel je je prima kunt vermaken bij bijvoorbeeld BaywatchThe Emoji Movie en Fifty Shades Darker, wisten wij ook wel dat die geen kans maakten op een Oscar.

Bekijk hier de volledige lijst Raspberry-nominaties.

DE OSCARS
Maar velen van ons zullen de Raspberry Awards waarschijnlijk laten voor wat het is, en vooral naar de Oscars uitkijken: de belangrijke filmprijzen die op 4 maart worden uitgereikt. Ook in deze lijst staan weer een paar grote namen zoals Daniel Day-Lewis en Meryl Streep. Maar ook minder bekende namen als Timothée Chalamet, die veel lof krijgt voor zijn rol in Call Me By Your Name.

Genomineerd voor beste acteur in een hoofdrol zijn:
– Daniel Kaluuya (Get Out)
– Timothée Chalamet (Call Me by Your Name)
– Gary Oldman (Darkest Hour)
– Daniel Day-Lewis (Phantom Thread)
– Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.)

oscar raspberry awards

Genomineerd voor beste actrice in een hoofdrol:
– Meryl Streep (The Post)
– Sally Hawkins (The Shape of Water)
– Margot Robbie (I, Tonya)
– Frances McDormand (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri)
– Saoirse Ronan (Lady Bird)

oscar raspberry nominaties

Beste film
En voor deze films moet je de komende tijd écht nog even naar de bioscoop hollen. Een van deze negen films wordt de opvolger van La La Land, uhh Moonlight. Moonlight dus. Hopelijk leest de oscar-uitreiker dit jaar wél het goede briefje voor.

Dunkirk

[jwplayer=Pi80EHIc]

– Phantom Thread

– Get Out

The Post

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

– The Shape of Water

Lady Bird

– Call Me by Your Name

Hollands trots
En dan nog even een extra shout out naar twee Nederlanders die de gouden Oscars een tikje oranje kleuren. Cameraman Hoyte van Hoytema is genomineerd voor de Oscar voor Beste Cinematografie door zijn werk voor de – ook genomineerde – film Dunkirk.

Arjen Tuiten
Daarnaast strijd make-upartiest Arjen Tuiten mee om de Oscar voor Make-up en Haarstyling. Deze nominatie krijgt hij voor zijn werk in de film Wonder. Eind 2017 vertelde Arjen in LINDA.161 ‘Geluk of Gelazer’ over zijn werk in Hollywood. Zo ook over de zware dagen op de set bij Wonder: “Tegen het eind van de opnames trilden mijn handen van vermoeidheid.” Lees hier het hele artikel lezen via Blendle (€)

Bekijk hier de volledige lijst Oscar-nominaties.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: Variety / Los Angeles Times / LINDA.161 | Foto: ANP / Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser